Süzme yoğurt, nane, biraz da sarımsak… Haydari tarifi sofranıza lezzet katacak

En sevilen mezelerin başında gelen haydari, birkaç temel malzeme ile hazırlanıyor. Başrolde süzme yoğurt, dereotu ve baharatlar yer alıyor. Yanında sıcacık yemekle afiyetle yeniyor. Hem ekonomik hem de yapımı bir o kadar pratik. Sofralarınızda bu lezzete yer vermek için işte haydarinin malzemeleri ve yapılışı…
Pratik mezelerin başında gelen haydari, tadı ile hayran bırakıyor. Peki, haydari nasıl yapılır? Haydari için malzemeler neler? Kolay haydari nasıl hazırlanır? Bu soruların cevabına içeriğimizde cevap bulabilirsiniz.
HAYDARİ İÇİN MALZEMELER
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 dilim beyaz peynir
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
HAYDARİNİN YAPILIŞI
Dereotunu incecik kıyın, peyniri çatalla ezin.
Tereyağını eritip naneyi ilave edin. Bir kenarda soğuması için bekletin.
Haydariyi hazırlayacağınız kaseye süzme yoğurdu alın.
Sarımsağı ezip içine ekleyin.
Üzerine dereotu, peynir, tereyağlı naneli sos ve tuzu koyun. Hepsini bir güzel karıştırın.
Haydariyi tabağa alın. Üzerini dereotu ile süsleyip servis edin.
Şimdiden afiyet olsun.
Püf noktası: Haydari hazırlarken kullanılan yoğurdun süzme olması önemli. Sunum önerisi olarak üzerine zeytinyağı da gezdirip görüntüsüyle ağız sulandırabilirsiniz.