Rengiyle iştah açıyor, kokusu tüm eve yayılıyor: Karadeniz’in geleneksel lezzeti pepeçura tarifi için kolları sıvayın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rengiyle iştah açıyor, kokusu tüm eve yayılıyor: Karadeniz’in geleneksel lezzeti pepeçura tarifi için kolları sıvayın

Yemek Haberleri

Karadeniz geleneksel tatlarından biri olan pepeçura, mor üzümle yapılıyor. Rengiyle iştah açan bu tatlı üzüm sevenler için biçilmiş kaftan. Peki, pepeçura tatlısı nasıl yapılır? Pepeçura için gerekli malzemeler neler? İşte tatlı üzüm şırasının nişasta ile birleşmesiyle ortaya çıkan pepeçura tarifi…

Pepeçura, rengine ve kıvamına bayılacağınız nefis bir Karadeniz tatlısı. Yapımı kolay, lezzeti enfes. Evlerde mevsiminde hiç eksik olmayan üzümlerle hazırlanıyor. Rengiyle iştah açıyor, mis kokusuyla aklınızı baştan alıyor. Pepeçi, kara üzüm muhallebisi, samaksa, mor üzüm tatlısı olarak da biliniyor. Malzemelerinizi toparlayın ve kolları sıvayın. Denemek isteyenler için pepeçura tarifi ve malzeme listesini hazırladık.

PEPEÇURA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kilogram siyah üzüm
6 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı mısır nişastası

PEPEÇURA NASIL YAPILIR?

Üzümleri yıkayın, tencereye koyun. Üzerine suyu ilave edip kaynatın. 

Şekeri ekleyip kaynatmaya devam edin. 

Üzümler yumuşayınca ocağın altını kapatın.

Büyük bir kasenin üzerine süzgeci koyun ve şerbetli üzümü süzgeçten geçirin. 

Süzgecin içinde kalan üzümleri kaşık yardımıyla ezin. Üzümlerin tüm suyunun süzgeçten geçmesini sağlayın. 

Suyu süzülen üzümden bir bardak alıp ayrı bir tencereye koyun. 

Kalan üzüm suyuna mısır ununu ekleyin.

Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra kalan üzüm suyunu karıştırarak ekleyin. 

Ilındıktan sonra kaselere bölün. Buzdolabına koyup soğumasına 

Pürüzsüz bir kıvam elde edince azar azar geri kalan üzüm suyunu çırparak ilave edin.

Kıvam alınca kaselere paylaştırın.

Ilındıktan sonra da buzdolabına koyup soğutun.

Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...