Patlıcan kebabının çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo! Patlıcanlar asla kararmıyor

Editör:
- Güncelleme:
Patlıcan kebabının çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo! Patlıcanlar asla kararmıyor
Yemek Haberleri

Patlıcan her yemeğe lezzet katıyor ancak kebabının yeri bir başka. Yanında tane tane yapılan pilav ve bol köpüklü ayranla tadına doyun olmuyor. Patlıcan kebabı yaparken lezzetini artıran bir tarifimiz ve püf noktalarımız var.

Yaz aylarının sevilen sebzesi patlıcanla yapılan kebap sofralarda şölen yaşatıyor. Bu çok doyurucu lezzetle sofranızı kurup misafir ağırlayabilirsiniz. Peki, patlıcan kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte kolay patlıcan kebabına dair detaylar…

PATLICAN KEBABI TARİFİ

Malzemeler

500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
½ demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 su bardağı bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
3 adet patlıcan
3 adet kiraz domates

Üzeri için:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yeşil biber
1 diş ezilmiş sarımsak

Patlıcan kebabının çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo! Patlıcanlar asla kararmıyor

NASIL YAPILIR?

Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin.

2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin.

Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.

İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin.

Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun.

Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın.

Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tercihen turbo veya fanlı fırında 50-60 dakika kadar pişirin.

Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır, afiyet olsun!

PATLICAN KEBABI PÜF NOKTALARI

Patlıcan kebabı yapmadan önce patlıcanların acısını almak için 10 dakika kadar tuzlu suda bekletmelisiniz. Köfte ve patlıcanların tepsiye diziliş şekli de önemli. Arada boşluk olmamalı, tepsi full kaplanmalı, boşluk kalan kısımlara domates eklenebilir. Ayrıca fırınlamadan önce lezzet katmak için yemeğinize birkaç tane minik tereyağı parçası katabilirsiniz.

YANINA NE YAKIŞIR?

Patlıcan kebabının yanına tane tane dökülen bir pirinç pilavı yapabilirsiniz. Pirinç tercih etmek istemeyenler bulgur pilavını da deneyebilir. İçecek olarak dilerseniz ev yapımı bol köpüklü bir ayran yapabilirsiniz. Kebabın en güzel eşlikçisi de cacık. İsterseniz sarımsaklı, naneli, zeytinyağlı bir cacıkla patlıcan kebabını ikram edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...