Pamuk gibi yumuşacık pişi… Kıymalı harç başka bir lezzet katıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pamuk gibi yumuşacık pişi… Kıymalı harç başka bir lezzet katıyor

Yemek Haberleri

‘Hamur kızartması’ , ‘lokma’, ‘kolaç’ gibi isimlerle bilinen pişi, günün her öğününe lezzet katıyor. Kıymalı harçla yapılan pişinin tadı ise daha bir başka oluyor.

Puf puf kabaran, altın rengiyle kızaran pişiye kim hayır diyebilir ki? Peynirli, patatesli iç harçla hazırlanan pişinin kıymalısı da enfes. Üstelik iç harcı uğraştırmıyor, kolayca hazırlanıyor. Peki, kıymalı pişi nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? Nefisyemektarifleri.com’da kolay kıymalı pişi hazırlamanın aşamaları paylaşıldı:

Malzemeler

3 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1 paket instant maya
Un

İç harcı için;

250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Karabiber

Kızartmak için;

Sıvıyağ

Pamuk gibi yumuşacık pişi… Kıymalı harç başka bir lezzet katıyor

NASIL YAPILIR?

Uygun bir kaba ılık su ve mayayı ekleyip karıştırın. Üzerine tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin. 

Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru yarım saat mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayabilirsiniz. Bunun için uygun bir tavada yemeklik doğranmış soğanı 10 dakika kavurun, üzerine kıymayı alıp kavurmaya devam edin.

Daha sonra salça ve baharatları ekleyin, bir iki dakika karıştırıp sonra ocaktan alın.

Kıyma kenarda soğurken  mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp tek tek merdane yardımı ile hafif unlayarak açın.

İçine soğuyan kıyma harcından koyup yanlarını bastırıp kapatın.

Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.

Uygun bir tencereye bolca sıvı yağ ekleyip iyice kızdırın.

Hazırladığınız pişileri kızgın yağda ara ara çevirerek kızartın.

Pamuk gibi yumuşacık pişi… Kıymalı harç başka bir lezzet katıyor

PÜF NOKTASI

Pişinin yağ çekmesini engellemek pişi hamuruna 1 yemek kaşığı sirke ekleyebilirsiniz. Sirke, pişinin daha iyi kabarmasını ve daha az yağ çekmesini sağlar. Pişirme aşamasına geçtiğinizde, servis tabağına kağıt havlu serip fazla yağı alabilirsiniz.

Pişiyi ister mayalı isterseniz mayasız hazırlayın, her iki şekilde de içinde kullanacağınız sıvı malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edin. Yoğurt, su ve süt gibi malzemeleri dolaptan çıkarır çıkarmaz kullanmayın. Bu sayede hamurlarınız daha iyi kabaracaktır.

YANINA NE GİDER? 

Eğer kahvaltıda yiyecekseniz yanına peynir, zeytin, evinizde ne varsa sofraya koyabilirsiniz. Öğle ya da akşam tüketecekseniz piyaz ya da mevsim salata kıymalı pişinin güzel bir eşlikçisi olabilir. İçecek olarak güzel bir çay demleyebilir veya bol köpüklü bir ayran yapabilirsiniz.

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...