Nefis cordon blue yapmanın püf noktası… Restorandakini aratmıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nefis cordon blue yapmanın püf noktası… Restorandakini aratmıyor

Yemek Haberleri

Meşhur Fransız yemeği cordon blue, Türk mutfaklarında da sıkça yapılıyor. Şinitzelin kaşar ve jambonlu hali olan bu lezzet çok seviliyor.

Cordon bleu, peynir ve salam ile doldurulmuş dana etinden yapılan bir Fransız yemeği. Bu mükemmel lezzet, tavuk göğüslerinin incecik dövülmesiyle de hazırlanıyor. Arasına ise kaşar peyniri ve dana jambon konularak kızartılıyor. ‘Cordon blue’ nasıl yapılır diye merak edenler için işte tarifi… 

CORDON BLUE İÇİN MALZEMELER

4 adet tavuk göğsü
1 adet yumurta
4 adet salam veya jambon
4 dilim kaşar peyniri
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Galeta unu

Nefis cordon blue yapmanın püf noktası… Restorandakini aratmıyor

CORDON BLUE NASIL YAPILIR?

Kemiksiz tavuk göğsünü streç film arasına koyun. Bir et döveceği ya da oklavayla inceltin.

İyice incelen tavuk göğsünün arasına birer dilim dana jambon ve kaşar peyniri dilimi yerleştirin. 

Sıkıca sarıp tavukları rulo yapın. 

Daha sonra kürdan ile tutturup önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayın.

Hepsi için aynı işlemi uygulayın. Kızgın yağda önlü arkalı ters çevirerek pişirin.  

İçindeki kaşar peyniri eriyen tavukları sıcak olarak servis edin. 

CORCON BLUE PÜF NOKTALARI

- Cordon blue üzerindeki kaplama harcı giderek yumuşayabilir, bunun için tavukları sıcak olarak servis edin. 

- İncelttiğiniz tavuk göğüslerini peynir ve jambonla doldurduktan sonra kızarırken açılmaması için kürdanla tutturmayı ihmal etmeyin.

- Galeta ununun yanmaması için tavukları kızgın yağda sürekli ters çevirerek kızartın. 

- Güzel pişmesi için tavuğun incecik açıldığına dikkat edin, aksi halde tavuk pişmeyebilir.

YEMEKTEN SONRA ENFES BİR TATLIYA NE DERSİNİZ?

BU TARİFLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...