Ne un var ne şeker… Puf puf kabarıyor, çocukların iştahını zirveye çıkarıyor

Çocuklar kahvaltıda pankek yemeye bayılıyor. Evde pankek yapmak isterseniz sünger gibi yumuşacık olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı ve püf noktalarını veriyoruz…
Kahvaltılarda çocukların severek yediği pankek, orijinal tarifinin dışında pek çok farklı şekilde de hazırlanıyor. Az malzeme ile son derece pratik şekilde yapılan bu unsuz pankek de onlardan biri. Üstelik un ve şeker içermiyor ama dilerseniz biraz çikolata ve fıstık ezmesiyle tatlandırabilirsiniz.
Nefisyemektarifleri.com’da yer alan bir içerikte; unsuz pankek tarifi paylaşıldı. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
UNSUZ PANKEK İÇİN MALZEMELER
2 muz
2 yumurta
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
Üzeri için
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Yarım çay bardağı damla çikolata
1 avuç yaban mersini
NASIL YAPILIR?
Muzu bir kapta çatal ile güzelce ezin.
Ardından 2 yumurta kırıp iyice karıştırın.
Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Önceden orta ateşte ısıtılmış tavada iki taraflı pişirin.
İster tarifteki gibi isterseniz başka meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Çocuğunuzun damak zevkine göre bal ekleyebilirsiniz.
PANKEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Tavaya koyarken pişireceğiniz pankek hamurunu çok kalın tutmayın, aksi takdirde kabarmaz ve içi kolayca pişmez.
Pankek hamuru tavaya konulduğunda güzelce yayılması için tavanın ısısı iyi ayarlanmalı. Çok kızgın ateşte pankekin iki tarafını pişirmeye ama yakmamaya özen gösterilmeli.
Pankek ilkinde istenen kıvamda olmayabilir ancak sonrakilerde tavaya yapışmadığını göreceksiniz.
Fotoğraflar: Envato, Flickr / Kaynak: Nefisyemektarifler, Youtube
BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR