Lokum gibi yumuşacık ciğerin sırrı buymuş… Ağzıma sürmem diyen bile bayılıyor

Editör:
- Güncelleme:
Lokum gibi yumuşacık ciğerin sırrı buymuş… Ağzıma sürmem diyen bile bayılıyor
Yemek Haberleri

Sağlık deposu sakatatların arasında ciğerin yeri bir başka. Lokum gibi kıvamıyla damakları şenlendiren ciğerin hazırlanışı sanıldığı kadar zor değil. Birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde yumuşacık oluyor.

Ciğeri seven de var sevmeyen de. Belki daha önce hiç denememiş hatta kokusunu aldığınız ortamdan çıkmış olabilirsiniz. Ama şimdi vereceğimiz tarif bir şansı hak ediyor.

YUMUŞACIK CİĞER SOTE NASIL YAPILIR?

Nefisyemektarifleri.com’da yer alan bir içerikte; parmak yedirten ciğer tarifi paylaşıldı. İşte, “Ciğeri ağzıma sürmem” diyenleri fikrinden caydıracak lezzet…

Malzemeler

500 gram ciğer
1.5 çay bardağı sıvı yağ
3 tane kırmızı kapya biber
5 tane yeşil biber
1 tane iri soğan
6 diş sarımsak
1 tane iri domates
1silme yemek kaşığı salça

Baharatlar (arzuya göre): 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı dağ kekiği, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı nane

Lokum gibi yumuşacık ciğerin sırrı buymuş… Ağzıma sürmem diyen bile bayılıyor

NASIL YAPILIR?

Ciğerler yıkanıp doğranır geniş bir tavaya sıvı yağ konulur kızdırılır ciğerler konulup bir iki tur karıştırılır.

Diğer yandan sebzeler hızlıca doğranıp salça ile birlikte ciğere ilave edilir.

Ciğerler suyunu çekip yağıyla cızır cızır kızartılır ocağı kapatmaya 5 dakika kala tüm baharatlar ilave edilir.

Birkaç tur karıştırdıktan sonra servise hazır.

Lokum gibi yumuşacık ciğerin sırrı buymuş… Ağzıma sürmem diyen bile bayılıyor

CİĞER YAPARKEN PÜF NOKTALARI

-Doğru tekniklerine uysanız da eğer sinirlerini temizlenmezse, ciğer tam kıvamında olmayacaktır. Sinirleri üzerinde bırakılan ciğer ağızda da rahatsız edici his bırakır. Bu nedenle kasabınızdan alırken iyi temizlenmiş mi sormayı ihmal etmeyin.

- Ciğeri temizlemek için suda bekletmek yanlış çünkü suda bekletilen ciğer tüm lezzetini kaybediyor, piştikten sonra sertleşiyor. Bunun için suda bekletmek yerine sudan ciğerleri ezmeden geçirmeniz yeterli.

-Ciğerin yumuşacık olması için pişirme süresi önemli. Kavurma yaparken 12 – 15 dakika pişirmek yetiyor. Aksi halde fazla ocakta kalan ciğer sertleşiyor.

Yanına ekstra sumaklı soğan eşliğinde iyi gider, deneyenlere şimdiden afiyet olsun!

Kaynak: Youtube, Nefis Yemek Tarifleri / Fotoğraflar: Youtube

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...