Kremalı makarnanın püf noktası… Asla birbirine yapışmıyor, tabak tabak yediriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kremalı makarnanın püf noktası… Asla birbirine yapışmıyor, tabak tabak yediriyor

Yemek Haberleri

En sevilen makarna tariflerinin başında kremalı olanı geliyor. Tam ayarında haşlanan makarna, kremayla buluştuğunda ortaya enfes bir lezzet çıkıyor.

Makarnanın kremalısı olunca yemeye doyum olmaz. Püf noktalarına dikkat edip yapıldığında ve biraz da kaşar peyniri eklendiğinde enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. Makarnaların birbirine yapışmasını istemiyorsanız uymanız gereken kural da basit.

Malzemeler

1 paket makarna
1 tatlı kaşığı tuz (makarnayı haşlamak için)
1 paket krema
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı kuru fesleğen
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kremalı makarnanın püf noktası… Asla birbirine yapışmıyor, tabak tabak yediriyor

Kremalı makarnayı, dilediğiniz makarna çeşidi ile yapabilirsiniz.

KREMALI MAKARNA NASIL YAPILIR?

Geniş bir tencereye yarısına kadar su ekleyip ve kaynamaya bırakın.

Kaynayan suya tuzu ve çok çok az sıvı yağı atın ve 1-2 tur karıştırın.

1 paket makarnayı ekleyin ve makarna paketinde yazan pişirme süresi kadar haşlamaya bırakın. 

Makarna haşlandığında suyunu süzün ve kenarda bekletin.

Bu sırada bir tavaya kremayı koyup kısık ateşte ısıtın.

İçerisine tuzu, karabiberi ve kuru fesleğeni ekleyin.

Kıvamı hafifçe yoğunlaştığında içerisine süzdüğünüz makarnayı ilave edin.

Tahta kaşıkla karıştırarak, makarna kremayı iyice çektiğinde altını kapatın.

Servis tabağına alıp üzerine isteğe göre rendelenmiş peynir ve bir tutam kuru fesleğen atarak süsleyin.

PÜF NOKTALARI

Kaynayan suya tuz eklemeyi ihmal etmeyin. 1 paket makarna için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli. Haşlanırken atılan tuz makarnanın daha lezzetli olmasını sağlar.

Makarnaların birbirine yapışmaması için suya atıldıktan sonra ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırılması gerekir. Tencerenin kapağı kapatılmamalı, metal kaşık kullanılmamalıdır. Genelde pişirme süresi ise 10-12 dakika kadar.

Makarnayı süzdükten sonra kesinlikle soğuk suya tutmanıza gerek yok. Hafifçe alt üst edip karıştırarak çok vakit kaybetmeden kremayla buluşturun. 

 

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...