Kahvaltının yıldızı… Leziz salçalı sosis için tek bir püf noktası var
Yemek Haberleri
Kahvaltı etmeye bayılan, hele ki hafta sonları hazırlanan sofralarda mükemmel lezzetler arayanlar için şahane bir tarifimiz var: Salçalı sosis!
Türk mutfağında sucuğun yeri ayrı ama salçalı sosisle yapılan güzel bir kahvaltı hafta sonuna lezzet katıyor.
Hafta içi iş koşturmacası nedeniyle uzun uzun kahvaltı yapamayanlardansanız, size hepinizin favorisi olacak bir tarifle geldik. Pazar kahvaltısı için özenle hazırlanan poğaçalar, omletler bir yana dursun; ekmeği bandıra bandıra yiyebileceğiniz salçalı sosis başrole çıksın!
İşte hem pratik hem de damakta şölen oluşturan salçalı sosisin malzemeleri, tarifi, püf noktaları…
Malzemeler
250 gram kokteyl sosis
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı (silme) tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
NASIL YAPILIR?
Sosislerin her iki ucuna da çarpı şeklinde çizikler atın. Böylece sosisler pişerken o kesiklerden çiçek gibi açılacaktır. Dilerseniz yuvarlak da doğrayabilirsiniz.
Yağı bir tavaya alın, ısıtın ve içerisine salçayı alıp, kokusu çıkana dek kavurun.
Ardından sıcak suyu, baharatları ekleyin ve son olarak çizdiğiniz sosisleri ilave edin.
Hepsini birlikte 10 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin.
PÜF NOKTASI
Sosisleri keserken keskin bıçak kullanın, keskin kesikler atın. Böylece sosis pişerken sos içine işleyecek. Ayrıca salçalı sos yoğunlaşana kadar ateşte tutun, daha lezzetli olacaktır.