Hem doyurucu hem sağlıklı! Bol limonla lezzeti katlanan fava tarifini mutlaka deneyin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hem doyurucu hem sağlıklı! Bol limonla lezzeti katlanan fava tarifini mutlaka deneyin

Yemek Haberleri

Bugün sofralarını Ege mutfağından nefis bir meze ile süslemek isteyenlere fava tarifi veriyoruz. Ana malzemesi bakla olan favaya limon suyu bol eklenince lezzeti iki katına çıkıyor, zeytinyağı ile taçlanan bu lezzet davet sofralarında da kurtarıcı oluyor. Fava, hem pratikliği hem de tadıyla elinizin en sık gittiği meze olmaya aday. Denemek isteyenleri mutfağa alalım ve bu enfes fava tarifini hazırlamaya koyulalım!

Fava, Ege mutfağıyla özdeşleşen ve kuru bakla ile hazırlanan bir meze. Protein bakımından zengin olan bu lezzet, düşük kalorili olduğu için diyetlerde de gönül rahatlığıyla yeniyor. Favayı hazırlaması ise oldukça kolay. Kavrulmuş soğan bakla ile buluşuyor, içine bolca dereotu ve limon ekleniyor, blendar’dan geçirip bir güzel püre haline geldikten sonra ise sadece süslemesi kalıyor. Peki, en iyi fava nasıl yapılır? Fava ne kadar sürede pişer? Bu soruların cevabını veriyor ve sizin için tam kıvamında bir tarif sunuyoruz...

FAVA İÇİN MALZEMELER

Zeytinyağlı fava tarifi, hem kolay hazırlanışı hem de lezzetiyle tarif defterinizin ilk sıralarında yer alan mezelerden olmaya aday. 

500 gram kuru bakla
1 tane kuru soğan
4 su bardağı su
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
5-6 dal maydanoz
1 demet dereotu
Toz kırmızı biber
İstenilen miktarda tuz

FAVA HAZIRLANIŞI

Baklayı su dolu bir kabın içine alıp akşamdan ıslatın.
İnce ince doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. 
Üzerine yumuşayan baklayı ilave edin, suyu ekleyip baklaları pişirin.
Suyunu çeken baklayı ocaktan alın ve blendar ile püre haline getirin. 
Kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edin. 
En son limonun suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
Kırmızı toz biber,  süsleyerek servis edin.
Şimdiden afiyet olsun.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...