Gelinim mutfakta programıyla ünlendi… Dolgulu tavuğun püf noktası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gelinim mutfakta programıyla ünlendi… Dolgulu tavuğun püf noktası

Yemek Haberleri

Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta’da yapılan dolgulu tavuk tarifi en çok merak edilenler arasına girdi. Peki, dolgulu tavuk nasıl yapılır? İşte malzemeler, hazırlanışı ve püf noktaları…

Pilavın ve makarnanın yanında servis edilebilen hem damağa hem de göze hitap eden bir tarif: Dolgulu tavuk. Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta’ta gelinlerin yaptığı bu lezzet izleyenler tarafından merak ediliyor. Pratik ama sunumuyla göz dolduran dolgulu tavuk, yumuşacık tavuk ve peynirin uyumuyla yiyenlere lezzet şöleni yaşatıyor.

Gelinim mutfakta programıyla ünlendi… Dolgulu tavuğun püf noktası

DOLGULU TAVUK TARİFİ

İster misafirlerinizin ister ev sakinlerinin gönlünü fethetmek için yapacağınız dolgulu tavuğun tarifi yemek.com’da paylaşıldı. Malzemeler, hazırlanışı ve püf noktaları şöyle…

3 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz (3 adet tavuk için)
1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
6 adet mantar(dilimlenmiş)
2 adet kapya biber(dilimlenmiş)
12 yaprak taze fesleğen
1 yemek kaşığı sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Tavuk göğsünün içini doldurmak için bıçak yardımıyla tam ortasından cep açın.

İç kısmına tuz ve karabiber serpiştirin.

Rendelenmiş kaşar, dilimlenmiş mantar ve kapya biberleri içerisine dizin.

Son olarak fesleğen yapraklarını da ekleyip açık olan kısımları kürdan ile kapatın.

Tavukları yağlanmış tavada altlı üstlü kızartın ve ısıya dayanıklı bir kaba aktarın.

Tavukları 180 derecede 20 dakika daha pişirdikten sonra püre veya pilav ile birlikte servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

- Tavuğun içine doldurduğunuz harcın akmaması için kürdan ile açık olan kısımları tutturmayı unutmayın.

-Dolgulu tavuğun içine koyduğunuz harcı taşmaması için kararında ekleyin.

FARKLI BİR ALTERNATİF: ÇITIR ÇITIR TAVUK KUBBESİ

Gelinim Mutfakta programında geçtiğimiz haftalarda ise milföy hamuru ve tavuk etini birleştiren ‘tavuk kubbesi’ yapılmıştı. Görünüşüyle iştah kabartan tarifin detayları Mynet.com’da paylaşıldı.

Gelinim mutfakta programıyla ünlendi… Dolgulu tavuğun püf noktası

Fotoğraf: Youtube (lezzetiask)

Malzemeler

18 adet milföy

İç dolgusu için;

6 adet tavuk pirzola
10 adet mantar
1 paket krema
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
Salatası için;
2 adet salatalık
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 adet kırmızı soğan

NASIL YAPILIR?

Öncelikle iç harcı için mantarları ince ince dilimleyip tavada soteleyin.

Mantarlar suyunu çekince kuş başı doğranmış tavukları ekleyin ve soteleyin.

Tavuk ve mantarlar pişince kremayı ekleyin, kısık ateşte krema kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyerek iki dakika daha karıştırarak pişirin ve altını kapatın.

Milföy hamurunu kare şeklinde merdane ile açın.

İçerisine iç harcından doldurup bohça şeklinde uçlarını yapıştırarak ters bir şekilde fırın tepsisine yerleştirin.

Aynı işlemi iç harcı ve milföy hamurları bitene kadar tekrarlayın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu arada salata malzemelerini piyazlık doğrayın ve tavuk kubbelerinin yanında servis edin.

Her iki lezzeti de deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: yemek.com, mynet, Fotoğraflar: Youtube, Envato

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...