Fransa’daki asırlık gastronomi okulu Ferrandi'ye Türk mutfağı damgası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa’daki asırlık gastronomi okulu Ferrandi'ye Türk mutfağı damgası

Yemek Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde her yıl Mayıs ayında düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, 1920'den bu yana Fransa’nın başkentinde faaliyet gösteren Ferrandi'de Hatay kentine özgü lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

Türkiye, geçen yıl ilki düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nda ülke çapında ve dünyada gerçekleştirilen bir dizi etkinlikte yöresel yemeklerini tanıtıyor.

21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, Türkiye'nin zengin gastronomi kültürünü Türkiye Cumhuriyeti temsilcilikleri aracılığıyla yurt içi ve yurt dışında geniş kitlelere tanıtıyor.

Fransa’daki asırlık gastronomi okulu Ferrandi'ye Türk mutfağı damgası

Türkiye'nin dünyaca ünlü aşçılarının sunumlarıyla hazırlanan yemekler, çeşitli ülkelerde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Fransa'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türk mutfağı tanıtıldı.

Fransa’daki asırlık gastronomi okulu Ferrandi'ye Türk mutfağı damgası

HATAY MUTFAĞININ LEZZET İPUÇLARI

Uluslararası mutfak sanatları okulu FERRANDI Paris'te düzenlenen etkinliğe Türk diplomat ve şeflerin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Türk şefler Adıgüzel Yıldız, Süreyya Çetin ve Zeynel Aksar tarafından konuklara Türkiye'nin yöresel yemekleri ikram edildi.

Fransa’daki asırlık gastronomi okulu Ferrandi'ye Türk mutfağı damgası

Şefler, Hatay lezzetlerinin hazırlanışı ve pişirilme sürecine ilişkin ipuçlarını da öğrencilerle paylaştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...