En iyi beşamel sosun püf noktası buymuş… Kıvamı pürüzsüz oluyor

Editör:
- Güncelleme:
En iyi beşamel sosun püf noktası buymuş… Kıvamı pürüzsüz oluyor
Yemek Haberleri

Fransız mutfağından çıkıp tüm dünya mutfaklarına girmiş beşamel sos, et yemeklerinden sebze yemeklerine birçok tarife lezzet katıyor. Beşamel sosun topaklanmadan hazırlanması için birkaç püf noktası dikkat etmek gerekiyor.

Lazanyanın olmazsa olmazı beşamel sos, kabak ve patlıcan gibi fırında yapılan birçok yemeğin tadını arşa çıkarıyor. Aynı zamanda tüm makarna çeşitleriyle de uyum sağlıyor. Peki, mükemmel kıvamlı beşamel sos nasıl yapılır?

Nefisyemektarifleri.com’da ana yemeklerimizin hem görüntüsüne hem de lezzetine küçük dokunuşlar yaparken kullandığımız beşamel sosun yapılış aşamaları paylaşıldı:

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı oda ısısında süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

En iyi beşamel sosun püf noktası buymuş… Kıvamı pürüzsüz oluyor

NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alarak eritin. Bu işlemi kısık ateşte yapın ve yakmamaya dikkat edin.

Tereyağı eridikten sonra unu ilave edin ve sürekli karıştırarak kavurun. Unu kavururken ateşi yüksek açmayın. Aksi halde un ve yağ yanabilir.

Üzerine sürekli karıştırarak 1,5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edin. Çırpıcı ile hızlıca çırpın, topak kalmamasını sağlayın.

Sosumuz kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

1-2 dakika kaynadıktan sonra sosu ocaktan alabilirsiniz.

En iyi beşamel sosun püf noktası buymuş… Kıvamı pürüzsüz oluyor

PÜF NOKTASI

Beşamel sos hazırlarken en önemli püf noktası tereyağı ve unda. İki malzeme birbirine orantılı şekilde kullanılmalı. Yağı fazla kaçtığında un miktarı az gelebiliyor. Bu durum da sosunuzun kıvamının yoğunluğunu etkiliyor.

Eleyerek un ilave etmek unun kavrulurken topaklanmasını engeller. Unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlı bir şekilde un ve tereyağını birbirine yedirebilirsiniz. Bu şekilde hazırlamak beşamelin pürüzsüz olmasını sağlar.

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com
Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...