Damaklar bayram edecek! Asla dağılmayan çılbır tarifi…

Kimi zaten sabah kahvaltılarında sofraları şenlendiren, kimi zamansa akşam yemeğinde yoğurtla afiyetle yenen çılbırın tarifi çok pratik. Bu kurtarıcı lezzeti hazırlamak için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor.
Yumurta hem kahvaltıda hem de diğer öğünlerde tüketilmesi önerilen protein kaynaklarından. Yumurta ile yapılan sevilen lezzet çılbır ise birçok sofranın vazgeçilmezi. Akşamları yoğurt sos ve üzerine gezdirilen baharatlı-tereyağlı sosla mükemmel oluyor. Yapımı sanıldığından daha kolay. Nefisyemektarifleri.com’da dağılmayan çılbırı yapmak için malzemeler ve hazırlanışı detaylı olarak paylaşıldı:
Malzemeler
2-3 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
NASIL YAPILIR?
Küçük bir tencere içerisine suyu alın, üzerine biraz tuz ve sirkeyi de ekleyerek kaynamaya bırakın.
Kaynayan suyu kaşıkla karıştırın ve bir girdap olmasını sağlayın.
Daha sonra yumurtaları teker teker kırarak 5 dakika kadar kaynatın.
Bir kaşık yardımıyla pişen yumurtaları sudan alarak servis tabağına yerleştirin.
Üzerine çırpılmış yoğurt ekleyin.
Sonrasında tereyağını tavada eritip pul biber ekleyin.
Hazırladığınız biberli sosu yumurtaların üzerine gezdirin.
PÜF NOKTALARI
Çılbır yaparken kaynayan suyun içine sirke ilave edin, su kaynama noktasına gelene kadar bekleyin. Suyun içerisine ilave edilen sirke yumurtanın dağılmasını engelleyecektir. Bunun için elma ya da üzüm sirkesi kullanabilirsiniz, türü fark etmiyor.
Yumurtaları direkt olarak suyun içine kırmazsanız daha iyi olabilir. Öncelikle küçük bir kasenin içine kırıp ardından suyun içerisine hafifçe bırakırsanız dağılmaları engellenecektir.
Suyun içine kırdığınız yumurtanız önce dağılmış gibi görünebilir merak etmeyin, bir iki dakika sonra hızlı bir şekilde toparlanmaya başlayacaktır.