Dağılmayan lezzetiyle sulu köfte tarifi: Büyük küçük herkes severek yiyecek

Sulu köfte hemen hemen her sofraya yakışan kurtarıcı bir lezzet. Yapımı kolay olan bu tarifin suyuna ekmek banarak doya doya yiyebilirsiniz. Dilerseniz havuç ve patates ekleyerek içeriğini zenginleştirebilirsiniz. Peki, tam ölçülü sulu köfte nasıl yapılır? Kolay sulu köfte için gerekli malzemeler neler? Hazırlaması pratik, yemesi bir o kadar keyifli bu lezzet ile sizi baş başa bırakıyoruz.
Sulu köftenin en büyük sorunu pişerken dağılması. Ancak dağılma sorununu ortadan kaldırmak için birkaç püf noktası var. Şimdi sizin için tadına hayran kalacağınız bu tarifin aşamalarını tek tek sıralıyoruz. İşte büyük küçük herkesin bayılarak yiyeceği sulu köfte tarifi…
Malzemeler
500 gram kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Pişirmek için:
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
SULU KÖFTENİN HAZIRLANIŞI
Genişçe bir kaseye kıymalı alın, üzerine soğanı rendeleyin.
Diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
15 dakika kadar dinlendirin.
Tepsiye un serpin, köfte harcından nohut büyüklüğünde parçalar koyun, elinizle yuvarlayarak tepsiye atın.
Köfteler hazırlanınca büyük bir tencereye sıvı yağ ekleyip ocağa alın.
Salçayı ilave edip kavurun. Üzerine su ekleyip 15-20 dakika kaynamasını bekleyin.
Ardından köfteleri ilave edip pişirin.
Dilerseniz patates ve havuç ekleyerek sulu köftenin içeriğini zenginleştirebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
YEMEK SONRASI CANINIZ TATLI İSTEDİYSE İŞTE SİZE PRATİK SEÇENEKLER...