Çok besleyici ve doyurucu: Tutmaç çorbası sofranın yıldızı olacak

Editör:
- Güncelleme:
Çok besleyici ve doyurucu: Tutmaç çorbası sofranın yıldızı olacak
Yemek Haberleri

Yemeğe çorbasız başlayamayanlar için bugün doyurucu ve çok besleyici bir çorba tarifimiz var. İçi bakliyatla zenginleşiyor, yoğurt terbiyesi bu çorbaya inanılmaz lezzet katıyor. Peki tutmaç çorbası nasıl yapılır? Yeşil mercimekli, nohutlu, erişteli tutmaç çorbası nasıl hazırlanır? İşte tarifi…

Tutmaç çorbası, tıpkı tarhana gibi çok eskiden beri yapılan, yöreden yöreye farklılık gösteren bir lezzet. Bugün sizlere en pratik şekilde tutmaç çorbası nasıl yapılır, tarifini veriyoruz. İçindeki bakliyatlar ile çok besleyici. Yemek öncesi sofranızın yıldızı olacak.

TUTMAÇ ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Tuz

Terbiyesi için:

1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt

TUTMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Tencereye bir litre suyu koyup kaynatın.

Kaynayan suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteyi ekleyin, erişteler pişene kadar çorbayı kaynatın.

Ayrı bir yerde terbiye malzemelerini çırpın. Çorbanın suyundan alıp terbiyeyi ılıklaştırdıktan sonra çorbaya ilave edin.

Son olarak nane ve pulbiberi ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın.

Çorbanız hazır, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Not: Yeşil mercimekleri haşlarken çok fazla eritmeyin. Çorba içerisinde de kaynayacağı için diri bırakabilirsiniz. Nohudu haşlamak için bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün düdüklüde 25 dakika, tencerede 35 dakikada haşlayabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...