Bulgur pilavını bir de böyle deneyin! Kaşıktan tane tane dökülüyor

Editör:
- Güncelleme:
Bulgur pilavını bir de böyle deneyin! Kaşıktan tane tane dökülüyor
Yemek Haberleri

Lokanta usulü bulgur pilavı yapmanın sırrı birkaç püf noktasında saklı. İşte kebabın yanına sunulan bulgur pilavını evde yapmanın incelikleri…

Kebapçılarda ve lokantalarda yediğiniz bulgur pilavının kıvamını evde bir türlü tutturamıyor musunuz? “İçine ne katıyorlar, nasıl oluyor da tane tane dökülüyor?” diye düşünüyorsanız, bulgur pilavının püf noktalarını anlatıyoruz.

Nefisyemektarifleri.com’da şef eli değmiş gibi mükemmel bulgur pilavının tarifi paylaşıldı. İşte detaylar…

BULGUR PİLAVI TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Bulgur pilavını bir de böyle deneyin! Kaşıktan tane tane dökülüyor

NASIL YAPILIR?

Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun.

Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun.

Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.

Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın.

Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.

Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.

PÜF NOKTALARI

-Lokanta usulü bulgur pilavı yaparken, iri ve pilavlık bulgur kullanmalısınız. En önemli püf noktalarından biri ise bulguru sürekli karıştırmadan pişirmek. Suyunu çekince demlenmesini bekleyin, kapağını sık sık açmayın.

- Bulgur pilavının üzerine koyacağınız su, tam kaynar olmalı. Suyu ilave ettikten sonra altını kısmayı unutmayın, yoksa bulgurlar pişmeden suyunu çeker ve pilavınız çiğ olur.

- Kebapçılardaki bulgur pilavına o eşsiz rengi veren kiraz domates ve salçanın birlikte kullanımı. Biber ve domates salçası beraber katılıyor. Genelde ise ev yapımı Antep salçası tercih ediliyor.

- Mükemmel pilav lezzeti için tereyağı kullanmak şart. Tadının üst seviyede olması için birkaç diş sarımsak katabilirsiniz. Sarımsak, bulgura mükemmel bir aroma katıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...