Besleyici ve lezzetli! Her kaşığı şifa, yapımı çok basit

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Besleyici ve lezzetli! Her kaşığı şifa, yapımı çok basit

Yemek Haberleri

Bulgurlu çorba tarifi, besleyici ve lezzetli bir yemek seçeneği olabilir. Bulgur, özellikle Türk mutfağında sıklıkla kullanılan bir tahıldır ve çorbalara eklendiğinde hem lezzeti arttırır hem de çorbanın besin değerini yükseltir. İşte bulgurlu çorba tarifi ve yapılışı hakkında detaylı bilgiler…

Bu tarifin malzeme açısından geniş bir deryaya sahip olduğunu söylemek mümkün. Ancak bulgurlu çorba malzemeleri listesinden önce bu malzemelerin uygun koşullarda ve sağlıklı markalar üzerinden temin edilmesi gerektiğini unutmamalısınız. Çünkü en ufak bir değişim bile ciddi boyutlardaki lezzet farklarına sebebiyet verebilir. İşte o malzemeler:

1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı tavuk veya sebze suyu
Limon dilimleri, maydanoz ve tere otu (servis için)

BULGURLU ÇORBA NASIL YAPILIR? (BULGURLU ÇORBA TARİFİ)

Bulgurlu çorbanın yapılışı ile ilgili en sık bilinen yanlışlar, haşlama yöntemleriyle ilgilidir.  Fakat doğru adımların kullanılması ile hem lezzetli hem de sağlıklı bir çorbanın ortaya çıkması adına yeterlidir. Bu adımları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

-Bulguru yıkayın ve süzgeçte iyice suyunu süzdürün.
-Soğanı soyun, küçük küpler halinde doğrayın. Havuç ve patatesi de soyup küp küp doğrayın.
-Zeytinyağını bir tencereye alın ve kızdırın. 
-Soğanı ekleyin ve kavurun.
-Ardından havuç ve patatesi ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
-Domates salçası, biber salçası, kırmızı pul biber ve karabiberi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
-Bulguru da tencereye ekleyin ve karıştırın.
-Tavuk veya sebze suyunu da ekleyip kaynamaya başlayana kadar karıştırın.
-Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın, tuz ve kuru naneyi ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.
-Yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte pişirin.
- Servis yapmadan önce üzerine limon dilimleri, maydanoz ve tere otu koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

BULGURLU ÇORBA YAPILIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ? (PÜF NOKTALARI)

Bulgurlu çorbanın yapılışının püf noktaları için en önemli noktalar; doğru oran, bulgur kıvamı, baharat ölçüsü ve servis şeklidir. Bunları nasıl ayarlamanız gerektiğini ise aşağıdaki liste üzerinden öğrenebilirsiniz:

•    Malzemelerin doğru oranı: Bulgurlu çorba yaparken malzemelerin doğru oranına dikkat etmek gerekir. Bulgurun tadının öne çıkması için diğer malzemelerle iyi bir uyum yakalanmalıdır. Sebzelerin miktarını da belirli bir oranda tutmak gerekir.
•    Bulgurun yumuşaklığı: Bulgurun çorbada tamamen pişmesi gerekiyor. Bu nedenle, çorba yaparken bulguru suya eklediğinizde yeterince pişmesi için biraz daha fazla su kullanabilirsiniz.
•    Baharatların ölçüsü: Bulgurlu çorbalarda baharatlar, lezzeti arttırmak için kullanılır. Ancak baharatların ölçüsünü aşırıya kaçırmamaya dikkat edin. Aksi takdirde çorbanın tadı çok keskin olabilir.
•    Servis şekli: Bulgurlu çorbayı servis ederken üzerine taze limon dilimleri, maydanoz ve tere otu koyarak sunabilirsiniz. Bu hem lezzetini arttıracak hem de görsel açıdan çekici hale getirecektir.

BULGURLU ÇORBA BESİN DEĞERİ 

Bulgurlu Çorbanın besin değerleri ortalama 250 ml üzerinden, yaklaşık olarak şu besin değerlerini içerir:

•    Enerji: 150 - 200 kcal
•    Protein: 6 - 8 gram
•    Yağ: 2 - 4 gram
•    Karbonhidrat: 25 - 30 gram
•    Lif: 5 - 7 gram

BU TARİFLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...