15 dakikada hazır hale geliyor! Meksika’nın enfes lezzetini yapmak çok basit

Düzenleyen:
- Güncelleme:
15 dakikada hazır hale geliyor! Meksika’nın enfes lezzetini yapmak çok basit

Yemek Haberleri

Meksikalılara özgü köri baharatının lezzeti tortilla hamurunun yumuşaklığı ile sofralara taşınıyor. Tavuk ile harmanlanmış alışılmışın dışında bir börek tarifi için baharatlı ve lezzetli bu özel lezzet sofralarda sevilerek tüketilecek.

Farklı ve yaratıcı bir börek tarifi arayışında olanlar, klasik börek tariflerinden sıkılanlar için sofralara yenilik katacak. Hamur işi tariflerine yeni soluk getiren Tavuklu Tortilla Böreği sadece 15 dakika içerisinde hazır hale geliyor.

İsteğe göre rendelenmiş cheddar peyniri ile süslenebilecek bu lezzet ile köri sosunun tavukla harmanlandığında damakta bıraktığı o lezzeti en derinden alabileceksiniz.

15 dakikada hazır hale geliyor! Meksika’nın enfes lezzetini yapmak çok basit

yemek.com’un paylaştığı tarife göre sadece az malzeme ile enfes bir Meksika yemeği yapabileceksiniz. Peki, Tavuklu Tortilla Böreği püf noktaları neler?

Tavuklu Tortilla Böreği Tarifinin Püf Noktası

Tortilla ekmeklerinin kızartma yapıldığı sırada dağılmaması için sıkı sarmanız gerekmektedir.

Tavuklu Tortilla Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseni üzerine yağ sürerek 165 derecelik fırında da pişirebilirsiniz.

TAVUKLU TORTİLLA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 parça haşlanmış tavuk göğsü
  • 6 adet mini tortilla ekmeği
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Bir çay kaşığı köri, tuz ve karabiber
  • Kızartmak için iki su sıvı yağ

 

TAVUKLU TORTİLLA BÖREĞİ TARİFİ YAPILIŞI

  1. Tavukları kararınca suyla haşlayın. Haşlarken tavuklarınızı lezzetlendirmek için karabiber taneleri ve defne yaprağı ilave edebilirsiniz.
  2. Haşlanan tavukları süzün ve soğutun.
  3. Soğuyan tavukları didikleyin.
  4. Tavukları bir kaseye alın ve mayonezi ilave edin.
  5. Köri, tuz ve karabiberi ilave edip bir güzel karıştırın.
  6. Mini tortillalara hazırladığınız harcı sürün ve rulo şeklinde sarın.
  7. Kızgın yağda iyice kızarana kadar kızartın. Fazla suyunu süzün ve dilediğiniz sosla servis edin.

 15 dakikada hazır hale geliyor! Meksika’nın enfes lezzetini yapmak çok basit

ŞEFİN ÖNERİSİ

Tortilla ekmeğinin kızartma işlemi sırasında dağılmasını önleyebilmek için sıkıca sarılması öneriliyor. Son aşamada üzerine yağ sürülüp 165 derecelik fırında pişirilmesi öneriliyor.

Sabah kahvaltısında ya da ara öğün olarak pratik hazırlanabilen bu tarif yanında narlı çikolatalı tart, muzlu çikolatalı kek, ıspanaklı milföy, kumpir pizza ya da reçelli çörek tarifide denenebilir.

Kaynak: yemek.com

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...