10 dakikada hazırlanan lezzet bombası: Yalancı tavuk göğsü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
10 dakikada hazırlanan lezzet bombası: Yalancı tavuk göğsü

Yemek Haberleri

Sütlü tatlı seven herkesin bayılacağı bir lezzet olan tavuk göğsünün pratik halinin tarifini püf noktalarıyla sizler için bir araya getirdik. Tavuk göğsünü evde yapmak zor geliyorsa, görüntüsüyle gerçeği aratmayan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte 10 dakika hazırlanan lezzet bombası tatlının hazırlanışı…

En pratik tatlılardan tavuk göğsünün bu versiyonu vazgeçilmeniz olacak. Dilerseniz içine bisküvi ve damla sakızı gibi malzemeler ekleyerek tatlınızın lezzetini çeşitlendirebilirsiniz. Üzerine tarçın ekleyerek hazırlayacağınız şık bir sunum ile misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olabilir. Büyük küçük herkesin severek yiyeceği tavuk göğsü için malzemeler ve yapılış aşamaları hemen aşağıda

TAVUK GÖĞSÜ İÇİN MALZEMELER

125 g tereyağı
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 litre süt
1 paket vanilya

TAVUK GÖĞSÜNÜN HAZIRLANIŞI

Tencereye tereyağını alıp kısık ateşte eritin. Eriyen yağın üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika kavurun.

Unu tel çırpıcı ile karıştırırken kavrulan unun üzerine sütü ekleyin.

Şekeri ilave edip muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin. 

Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın. Vanilya ilave edip 3-4 dakika mikserle çırpın. 

Hazırladığınız muhallebi karışımını 23X23 boyutlarındaki fırına dayanıklı cam kaba dökün. Spatula ile üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.

Sonrasında buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirin. 

Dinlenen tatlıyı dolaptan çıkarıp dilim dilim kesin. Üzerine tarçın ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...