Zonguldak'ta sel felaketi

/ Kaynak: CHA
Zonguldak'ta sel felaketi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Zonguldak'ta dört gündür aralıksız devam eden yağmurlar sebebiyle bazı evleri su bastı.

Zonguldak'ta dört gündür aralıksız devam eden yağmurlar sebebiyle bazı evleri su bastı. nbsp;Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesi Kuzyaka Mahallesi'nden geçen Çatalağzı Deresi, yağışla birlikte yükseldi. Bahçelere taşan su, beş eve girdi. Eşyaları su altında kalan vatandaşlar, "Her seferinde aynı mağduriyeti yaşıyoruz. Derenin ıslah edilerek temizlenmesi lazım." diye tepkilerini dile getirdi. mahalle sakinlerinden Kubilay Çuhadar, "Dereler ıslah edilip temizlense böyle bir sıkıntımız olmayacak. Dere çekmediği için kanalizasyon geri basıyor. Dereyi iyice derinleştirip beton içine alsalar bu sıkıntıyı yaşamayacağız. 10 seneden beri sel basmıyordu, ilk defa bu sene bastı." şeklinde konuştu. Evi su altında kalan üç çocuk babası Veli Kardaş da, "Bu sel mağdurluğundan dolayı burayı terkettiler, bir biz kaldık. Bizim de gidecek yerimiz olmadığı için mecburiyetten kalıyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi buzdolabı, çamaşır makinesi, kullanılır bir şey kalmadı evin içinde. Eşyayı değiştirmek zorundayız. Biz de emekli bir insanız, maddi gücümüz yok. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz." dedi. 78 yaşındaki Saime Kardaş ise, "Ben eşyada değilim, yeter ki bizi buradan kurtarsınlar. Yetkililer bize yardım etsin." diye konuştu.

APARTMANIN ALTINDA HEYELAN OLUŞTU
Bu arada il genelindeki yoğun yağmurlar sebebiyle birçok yerde heyelan da meydana geldi. Kilimli Hisar Arkası mevkisindeki heyelan sebebiyle üst taraftaki apartmanlar tahliye edildi. Yol kenarında park halindeki bir kamyonet ise kopan kaya parçalarının üzerine düşmesiyle kullanılamaz hale geldi.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...