Zeytinlikler kömür oldu

Zeytinlikler kömür oldu

YAŞAM Haberleri

Türkiye’nin beş şehrinde çıkan 200 kadar orman yangını tarım alanlarıyla zeytinlikleri de vurdu. Yangınlar tamamen söndürüldü. Evini ve hayvanlarını kaybedenlere yardımlar yapıldı. Ancak zeytinliklerini alevlere teslim eden köylüler, bunun üzüntüsünü yaşıyor.

Muğla’da çıkan orman yangınlarında Milâs’ın Gökbel, Bozalan, Türkevleri ile Bodrum’un Yukarı ve Aşağı Mazı ve Çökertme Mahallelerindeki ormanlık alanlar ile tarım arazileri de zarar gördü. Mazı Mahallesi’nden Necibe Köle (66), yaklaşık 600 zeytin ağacının yandığını söyledi. Ayşe Bahar (58) “500’e yakın zeytin ağacım vardı, bunların çoğu yanarak zarar gördü. Bir benim değil bütün köylünün yandı” diye konuştu. Bölge sakinlerinden Necibittin Gül de “Asırlık zeytin ağaçlarımız yandı. Zeytinlerimin büyüdüğünü görmeye artık ömrüm yetmez” dedi. Öte yandan orman yangınları öncesi yüzde 68’i ormanlık alan olan Muğla’da son yangınlardan sonra bu oran yüzde 60’a düştü. On beş gün içinde yaklaşık 66 bin hektarlık alanın yandığı açıklandı. 


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...