Zenginler arasında yeni trend

- Güncelleme:
Zenginler arasında yeni trend

Yaşam Haberleri

Zenginler arasında yeni moda, ölen yakınları ve evcil hayvanlarının mumyasını yaptırmak. İnsan mumyalaması yaklaşık 65 bin dolara mal oluyor.

ABD'deki dünyanın tek mumyalama şirketi Summum, tüm dünyadan gelen mumyalama taleplerine yetişemiyor. Utah eyaleti Salt Lake City'deki şirkete 1.500 kişi mumyalama talebiyle başvurdu. Şirket, müşterilerinin arasında dünyaca ünlü kişilerin de olduğunu açıkladı. Şimdiye kadar köpekler, kediler, tavuskuşları hatta fareler bile mumyalatılmış. nbsp;

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Mumyalama işlemi Mısır'daki geleneksel usulle yapılıyor ve bir mumyalama 90 gün sürüyor. Önce vücuttaki organlar çıkartılıyor ve iyice temizleniyor. Daha sonra beden, bir tankta sulu bir bileşim içinde 70 gün bekletiliyor. Bunun akabinde beden, lanolin ve balmumuyla kaplanıyor. Bunun üzerine de pamuk ve fiberglas tabaka sarılıyor. Son olarak beden çelik ya da bronz muhafaza içine yerleştiriliyor. İnsan mumyalaması yaklaşık 65 bin dolara mal olurken; kedi mumyalaması 6 bin dolara yapılıyor. Bazı zenginler, kedilerinin mumyasının altın muhafaza içine konmasını istiyor ki bunun maliyeti çok daha fazla oluyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...