Yürüyüş hızını otomatik ayarlayan protez

Düzenleyen:
Yürüyüş hızını otomatik ayarlayan protez

YAŞAM Haberleri

Kablosuz iletişim özelliği bulunan ve şarj edilebilen akıllı yerli diz protezi, yurt dışında satılanların 8’de biri fiyatına olacak.

Hacettepe Üniversitesinde Doç. Dr. Atila Yılmaz’ın başkanlığında yürütülen çalışma sonucunda akıllı diz protezi geliştirildi. Protez, yürüyüş hızına otomatik olarak uyum sağlıyor. Doç. Dr. Yılmaz “Bacağı diz üstünden kesilen kişiler geliştirmekte olduğumuz akıllı protezlerle çok daha güvenli yürüyebilecekler. Diğer protezlerde insanlar yürümek için çok fazla enerji sarfediyor, birinden destek almak zorunda kalıyordu. Durma, geri ya da yana dönme gibi problemlerle karşılaştıkları için de çevre şartlarına uyum sağlamakta zorlanıyorlardı. Üzerinde çalıştığımız protez, bütün bu sıkıntıların önüne geçecek. Duyargaları yürüyüş şartlarını kestirecek. Yani, kullanıcının yürüyüş hızına otomatik şekilde uyum gösterecek ve kontrolü sağlayacak. Kullanıcısının istediği hızda yürümesine imkân verecek. Üstelik, yurt dışında 20-30 bin dolar seviyesinde. Biz neredeyse 8’de biri fiyatına piyasaya süreceğiz. Ulaşılabilir olacak” şeklinde konuştu.  ANKARA 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...