Yürümeden, yüzme öğrenecekler

/ Kaynak: CHA
Yürümeden, yüzme öğrenecekler

YAŞAM Haberleri  / CHA

Bebekler için yüzme kursu başlıyor. Yüzme kursu süresince; bebeklerin daha yürümeye başlamadan önce yüzme öğrenmesi, ebeveynlere ise bebeklerinin sudan korkmaması için uygulayacakları yöntemler gösteriliyor.

Avustralya Yüzme Antrenörleri Birliği'nin ( ASCTA) Yüzme Eğiticiliği ve Su Güvenliği eğitimi bölümü Swim Australia'nın eğitimlerine katılarak sertifika sahibi olan Ankara Deniz Yıldızları'nın eğitmeni Gamze Baran, bebek ve çocuklar için su güvenliği eğitimi programının 4-12 ay grubu ve 1-4 yaş grubunu kapsadığını söyledi. Baran, kursun ana amacının; klasik bir yüzme eğitim programı olmaktan çok, bebek ve çocukların suya düşme anında kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan, tehlikeli bir durumda kendilerini kurtarabilme becerisi geliştirmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.


nbsp; nbsp; Yüzme kursu süresince; bebeklerin daha yürümeye başlamadan önce yüzme öğrenmesi, ebeveynlere ise bebeklerinin sudan korkmaması için uygulayacakları yöntemler gösteriliyor. Bebeklerin doğuştan sahip oldukları dalma ve yüzme refleksini kullanıp, suyun altında nefeslerini tutabilmelerini sağlayan, yüzme becerilerinin yanı sıra dayanıklılık, güç gibi fiziksel yetenekler kazandırarak bebeğin ruhsal gelişimine katkıda bulunan bu program, 40 dakikalık 4 dersten oluşuyor.


YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...