Yurttan seçim manzaraları

Yurttan seçim manzaraları

YAŞAM Haberleri

Fethiye'de yerleşik yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yabancılar, oylarını kullandı.

TÜRK VATANDAŞI YABANCILAR DA SANDIK BAŞINA GİTTİ
nbsp;İlçede özellikle Ölüdeniz beldesinde yaşayan yaklaşık 300 yabancı uyruklu seçmen, oy kullanmak için sabahın erken saatlerinde oy kullanacakları yerlere gitti. Ölüdeniz Ortaokulu'na giden yabancı uyruklular, listedeki seçmen kağıtlarından isimlerini kontrol ederek oylarını kullandı.
Ölüdeniz'de yaşayan İngiliz uyruklu Kathy Salman, 21 yıl önce Türk vatandaşı olduğunu, üçüncü kez oy kullandığını söyledi.
İlçenin belediye başkanını seçmek için sandık başına geldiğini anlatan Salman, "Türkiye'de oy kullanmak çok güzel bir duygu. Ben üçüncü kez bu duyguyu tadıyorum. Fethiye'yi de çok seviyorum" dedi.Ukrayna uyruklu Svetlana Helvacı ise 11 yıldır Fethiye'de yaşadığını ve ikinci kez oy kullandığını belirtti. Fethiye'de oy kullandığı için mutlu olduğuna işaret eden Helvacı, Türkiye'nin ikinci memleketi ve yuvası olduğunu ifade etti. Öte yandan engelli ve yaşlı çok sayıda seçmen de oy kullanmak için sandık başına geldi. İlçede oy kullanılan bazı okulların önünde yoğunluk nedeniyle trafikte aksama yaşandı.


ŞANLIURFA'DA SIRA KAVGASI: 4 YARALI nbsp;
Şanlıurfa'nın Ceylanıpnar ilçesinde oy verme işlemi sırasında sıra bekleme yüzünden iki aile arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı. TİGEM'e bağlı Beyaz Kule işletmesinde akraba oldukları öğrenilen iki aile fertleri arasında oy verme sırası nedeniyle çıkan sözlü tartışma taş ve sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada Halil, İbrahim Ali ve Hikmet Elverir yaralandı. Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemi aldı.


ERZURUM'DA SEÇİM SANDIKLARINA KAR ENGELİ
Erzurum'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan 14 köye ulaşılarak, vatandaşların oy kullanması sağlandı. Bölgede etkisini sürdüren yoğun tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan Erzurum'un Karayazı, Horasan ve Köprüköy ilçelerine bağlı 14 köye, görevliler snowtrack ve normal araçlarla ulaştı. Söz konusu köylerdeki seçmenlerin oy kullanması için yoğun çaba sarf eden ekipler, bazı köylere yolları açarak, bazılarına da kar üstü araçlarla ulaştı. Kent genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Karayazı'da 6, Horasan'da 7 ve Köprüköy'de bir olmak üzere 14 köye, fırtına ve görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle ulaşılamamıştı.


AĞRI'DA 3 KÖY VE 1 MEZRA OY KULLANAMADI nbsp;
Ağrı'da sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle 3 köy ve 1 mezradaki seçmenlerin oy kullanamadığı belirtildi. Ağrı Valiliği'nden alınan bilgiye göre, 15 köy yolunun sabah saatlerinde kapandığı ve yapılan çalışmalar sonucunda köy yollarının açıldığı, ancak oy verme işleminin bitmesine rağmen 3 köy ve 1 mezrada oy kullanma işleminin yapılamadığı ifade edildi. Oy kullanma işleminin yapılamadığı Diyadin ilçesi Yuva köyü, Taşlıçay ilçesi Gündoğdu köyü, Taşlıçay ilçesi Adakent mezrası, Ağrı merkez Sarıharman köyünde toplam 347 seçmen oy kullanamadı. Köylere ulaşılmak üzere olunduğu ve seçmenlerin bugün oy kullanacakları bildirildi. nbsp;


VAN'DA SEÇİM KAVGASI: 4 YARALI nbsp;


Van'ın Çaldıran ilçesinde seçim nedeniyle çıkan kavgada 4 kişi yaralandı. Alınan bilgilere göre, ilçeye bağlı Aşağı Çanak köyünde sandık görevlisi olan akrabalar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Kemal ve Harun Ş. bıçakla, Tekin ve Necmettin Ş. ise taş ve sopalarla yaralandı. Yaralılardan 3'ü Van'a sevk edilirken, bir kişi ise Çaldıran Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. nbsp;


EDİRNE'DE EN 'TATLI' YEREL SEÇİM nbsp;
Edirne'de bir tatlıcı, yerel seçimler için oy kullanan vatandaşlara, oy kullandıktan sonra ücretsiz 'Deva-i Misk Helvası' dağıttı. Sabahın erken saatlerinde, Edirne Halk Eğitim Merkezi Ek Binası önüne dev kazan ile gelen tatlıcı, oy kullananlara kaşık kaşık 'Deva-i Misk Helvası' ikram etti. Tatlıcı Kamer Gen, Edirne'de tatlı bir demokrasi olması adına, 41 tatlı baharatı ile yaptıkları Deva-i Misk Helvası'nı halkın ağzını tatlandırmak için dağıttıklarını, tatlıyı herkese tatlı bir oy kullanma dileğiyle ikram ettiklerini söyledi. nbsp;
Oyunu kullandıktan sonra helva yiyen, Edirne Tava Ciğer Tanıtma ve Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kendisinin şanslı bir oy veren olduğunu söyleyerek, "Çıkışta tatlı ikramı var. Burada seçimin tatlı geçmesi için yapılan bir ikram. Teşekkür ederim bu ikram için" dedi. nbsp;


ADAYLAR DEĞİL SİLAHLAR KONUŞTU: 3 YARALI
Hatay merkeze bağlı Akhisar köyünde, muhtar adayları arasında çıkan kavgada havaya rastgele ateş açılması sonucu 1'i uzman çavuş 3 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, oy kullanma işlemleri sırasında muhtar adayları arasında tartışma çıktı. Bu sırada havaya rastgele ateş açılması sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralananlardan birinin uzman çavuş olduğu öğrenildi.
Hatay Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada, elde edilen ilk bilgilere köyde muhtar adayları arasında çıkan tartışmada havaya rastgele ateş açıldığı bildirildi.


Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Elde edilen ilk bilgilere göre saat 15.00 sıralarında merkeze bağlı Akhisar köyünde muhtar adayları arasında çıkan tartışmada havaya rastgele ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucu iki vatandaşımız ve bir güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin takviye edilmesiyle olay kontrol altına alınmış olup, silah kullanan kişilerin belirlenmesi çalışmaları sürdürülmektedir."


VATANDAŞ SANDIĞA DEĞİL, SANDIK VATANDAŞA GELDİ nbsp;
Bugün gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Afyonkarahisar'da normalin dışında bir oylama gerçekleşerek, vatandaş sandığa değil, sandık vatandaşa geldi. Bugün gerçekleştirilen seçimlerde, oy kullanmak için kent merkezindeki 'Şemsettin Karahisari Ortaokulu'na giden engelli vatandaş Mahmut Öztürk, oturduğu akülü aracı ile oy kullanacağı sandığa gidemeyince, sandık başkanı ve görevliler, oy pusulasını Öztürk'e getirerek, oy kullanmasına yardımcı oldular. Görevlilerin yardımı ile Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi üyeliği ve mahalle muhtarlığı oyunu kullanan Öztürk, ardından gazetecilere bir açıklama yaparak, görevlilere oy kullanma işleminde kendilerine sağladığı yardım için teşekkür etti. Engelli olduğunu daha önceden görevlilere bildirdiğini dile getiren Öztürk, "1090 numaralı sandıkta oy kullanacaktım. Yukarı çıkmam zor olacaktı, ben de oyumu burada kullandım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...