Yollarda bayram yoğunluğu: 310 bin kolluk kuvveti sahaya indi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yollarda bayram yoğunluğu: 310 bin kolluk kuvveti sahaya indi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ramazan Bayramı öncesi milyonlarca vatandaş yollara akın etti. 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’de trafik denetimlerine katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, sürücülere uyarılarda bulundu.

Beş günlük tatili fırsat bilenler, memleketi veya tatil bölgelerine doğru yola çıktı. Güvenlik güçleri de yollarda denetimleri sıkılaştırdı. Yoğunluğun yaşandığı 43 ilin geçiş güzergahı 'kilit kavşak' Kırıkkale'deki kontrollere Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Kırıkkale Valisi Vali Bülent Tekbıyıkoğlu da katıldı. Vatandaşların bayramını ikili, araçlardaki çocuklara kırmızı düdük ve hediyeler verdi.

"KOLLUK KUVVETLERİ AĞIRLIĞINI SAHAYA KOYACAK"

Sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıda bulunan Aktaş "Hem emniyet hem de jandarma teşkilatımız bu bir haftalık süreç içerisinde bütün ağırlığını sahaya koyacak. 110 bin civarında trafik ekibimiz ile 210 bin civarında personelimiz sahada görev alacak. İnşallah bu bayramı da yine en az trafik kazasıyla ve en az can kaybıyla geçiririz. Sürücülerimizde şunu istiyoruz; her şeyden önce hız limitlerine uysunlar,, emniyet kemerlerini taksınlar" dedi.

"KAZALAR GENELLİKLE VARILACAK YERİN YAKINLARINDA YAŞANIYOR"

Araç kullanırken cep telefonu ile konuşulamaması gerektiğini vurgulayan Mehmet Aktaş "Sürücüler iki saatte bir 15 dakika dinlenmeli. Yapılan istatistik çalışmalarına göre kazaların çok büyük bir kısmı varış yerine yaklaşıldığında meydana geliyor. Bunun da sebebi hız yaparak bir an önce varılması isteğidir. Dolayısıyla acele etmeyelim. Trafik kurallarına uyarak yolculuğumuzu yapalım” diye konuştu.

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...