Yılkı atları turistlerin ilgi odağı

Düzenleyen:
Yılkı atları turistlerin ilgi odağı

YAŞAM Haberleri

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Eynif Ovası'nda sayıları 400'ü bulan yılkı atları, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Ormanları, barındırdığı yaban hayvanları, mağarası ve ovasıyla dikkati çeken bölgenin "vahşi güzelliği" diye nitelendirilen yılkı atları, Eynif'in turizm potansiyeli olarak da görülüyor. Torosların, Akdeniz ile Anadolu'yu bıçak gibi kestiği bölgede yer alan Eynif Ovası'nın yeşil çayırlarında atları izlemek üzere her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler geliyor. Ovanın tek mahallesi Başlar'ın muhtarı Bekir İbiş, "Atların açlık problemi kalmadı. Ova müsait, çayır, çimen ve otlarla besleniyorlar. Koşarken sakatlanarak veya birbiriyle kavga ederken ölen oluyor. Her yıl turistik ziyaretler oluyor. Özellikle yabancılar geliyor. Kamp kurup atları izliyor, fotoğraflarını çekiyorlar" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...