Yılbaşı çekilişine katılanlar dikkat!

/ Kaynak: AA
Yılbaşı çekilişine katılanlar dikkat!

YAŞAM Haberleri  / AA

'Şans oyunları oynayanların hayal kurmaları kötü birşey değildir ancak bir beklenti içine girdikleri takdirde, sonunda hayal kırıklığına uğrayabilirler'

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tamer Aker, insanların şans oyunları oynayarak hayal kurmalarının kötü birşey olmadığını belirterek, "Ancak aşırı bir beklenti içine girdikleri takdirde, sonunda hayal kırıklığına uğrayabilirler. Bu hayal kırıklıkları çok derin olabilir, derin izler bırakabilir" dedi.Aker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şans oyunlarından kazanılacak paranın çoğu insanların hayallerini süslediğini, hayal etmenin ise olumsuz birşey olmadığını anlatarak, aşırı bir şartlanma ve beklentinin insanlar için zararlı olduğunu ifade etti.İnsanların bu tür hayaller kurmasının "geçici mutluluk" olduğuna işaret eden Aker, şans oyunları oynamanın herhangi bir hastalık belirtisi olmadığını, insanların ekonomik anlamda rahatlamak için bir arayış içinde olduklarını dile getirdi.
Eker, şans oyunları oynayanların hayal kurmalarının kötü bir şey olmadığını ancak aşırı bir beklenti içine girdikleri takdirde, sonunda hayal kırıklığına uğrayabileceklerine vurgu yaparak, "Bu gibi durumlarda hayal kırıklıkları çok derin olabilir, ruh sağlığı açısından insanda derin izler bırakabilir. Buna dikkat etmek gerekir" diye konuştu.
Sürekli şans oyunları oynayanların bazı alanlarda bağımlılık yaptığını dile getiren Aker, bu konuda ciddi para kaybedenlerin ve onların yakınlarının daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
- "Şans oyunlarından gelen parayla hayır işlenmez"
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Süleyman Kaya ise şans oyunlarının "kumar" niteliğinde olduğunu ve İslam dinine göre de "haram" olduğunu söyledi.
"Emek sarfedilmeden, herhangi bir karşılığı olmadan kazanılan paradan hayır gelmez" diyen Kaya, şans oyunlarının kumar niteliğinde olması nedeniyle dinen haram olduğunu ve haramla kazanılan paralarla Allah rızası için hayır işlenemeyeceğini dile getirdi.
Kaya, hayır işlerinin temiz ve helal parayla yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Haram parayla cami ve benzeri dini mekanlar yaptırılmaz. Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla şans oyunlarından kazanılan paralarla hayır hasenat yapılmaz" şeklinde konuştu.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...