Yenikapı en mutlu şehri ağırlıyor

Düzenleyen:
Yenikapı en mutlu şehri ağırlıyor

YAŞAM Haberleri

Tarihi, tabiatı ve yöresel lezzetleriyle Karadeniz’in İncisiSinop; yarın Yenikapı’da ‘Sinop Tanıtım Günleri’ ile kapılarını açıyor.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda en güçlü sivil toplum örgütü SİNDEF ile Anadolu Yakası’nda faaliyet gösteren SİYAD’ın ortaklaşa düzenlediği ‘Yenikapı Sinop Tanıtım Günleri’ için 5 aydır organize şekilde çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların sonucunda yarın başlayacak ve 4 Kasım’a kadar devam edecek ‘Sinop Tanıtım Günleri’ Yenikapı’da ziyaretcilerini ağırlayacak. 
Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Sinop Üniversitesi, Sinop Ticaret Odası ve tüm ilçe belediyelerin katılacağı etkinlikte, bir önceki yıla oranla daha güçlü stantlar yer alacak. Her Sinoplunun kendine ait bir şeyler bulacağı tanıtım günleri için İstanbul’da 500 kişilik bir ekibin çalıştığı ifade edildi.
SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada “Biz Sinoplular, aidiyet duygusu çok yüksek insanlardan oluşuyoruz ve bunun için Sindef olarak tüm birimlerimiz gece gündüz demeden aşk ile çalıştı. Amacımız Sinopluların İstanbul’da gücünü en iyi şekilde göstermek ve güzel ilimizi en iyi şekilde tanıtmak’’ dedi. 
çok emek verdik

Anadolu Yakası temsilcisi olarak SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru da “Doğduğumuz topraklara çok şey borçuluyuz. Bunun için Sinoplulara yakışanı yapmak adına tüm Siyad ailesi olarak çok emek verdik. Umarım gelen misafirlerimiz etkinlikte hoş vakit geçirir’’ diye konuştu.
‘Sinop Tanıtım Günleri’nin Basın ve Tanıtım Başkanı Gazeteci-Yazar Adil Yıldız ise “Biz Sinoplular bu vatan için her zaman hazır asker olduk. İstanbul’da yaşayan yaklaşık 450 bin Sinoplu var. Biz enerjimizi birleştirirsek güçlü lobi ve insan gücüyle çok şey başarabiliriz. Bunun yanında Türkiye’nin en mutlu insanları olarak artık her yerde olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
sinoplu en iyisini yapar

“Biz Sinoplular her organizasyonun en iyisini yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz’’ diyen Adil Yıldız “Sinop’un en büyük markası insanıdır’’ tespitinde bulundu. Yıldız, her Sinoplunun Yenikapı’da yapılacak etkinliğe komşusunu alarak gelmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.
Kısaca, Sinop Yenikapı’da sizleri bekliyor. Siz Sinop’a gidemiyorsanız Sinop İstanbul’a geldi…

Trafik ışığı olmayan tek şehir

Mendirek, iskele, mantı (Kulak aşı), nokul, sırık kebabı, keşkek, midye, Akliman, özgürlük, huzur… Sinop’un Türkiye’nin en mutlu şehri seçilmesindeki başlıca nedenlerden sadece birkaçı. Nüfus olarak çok        küçük gibi gözükse de yaz aylarında oldukça hareketlenen bu sevimli kentte trafik lambası göremezsiniz. 
lambalar 2001’de kalktı

Zira 2001 yılında kaldırılan trafik lambaları, Sinopluların kalabalık şehirlerde az rastlanır saygı ve hoşgörüsünden dolayı Trafik İl Komisyonu tarafından tekrar yerine konmamış. İnsanların kapılarını kilitlemediği ve birbirlerine sonsuz güven duyduğu barış ve huzurun adıdır Sinop. 

Deniz kokulu bir tarih ve tabiat....

Adını eski bir Yunan’dan alan Karadeniz’in incisi Sinop, aynı zamanda Karadeniz’in tek doğal limanının bulunduğu güzide bir şehir. Dünyada güneşin denizden doğup denizden battığı 11 kent arasında adı geçen Sinop, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2013 ve 2016 yıllarında iki kere Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nda elde edilen 77,7’lik “mutluyum’’ oyu ile ‘“En Mutlu Şehir’’ unvanını kazandı.  

Anadolu’yu gezen İbn Batuta, Katip Çelebi ve Evliya Çelebi seyyahların gözünde “Güzel Sinop’’ diye yazılan ender şehirlerdendir. Sarı Saltuk, Gazi Çelebi, Mahmud Kefevi’nin yaşadığı şehirdir.  

Ege’yle yarışacak güzellikteki denizi, Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Ayancık İnaltı Ma- ğarası, Akgöl’ü, Boyabat Bazalt Kayaları, Çıra Bozan Yeraltı Şehri, Boyabat Kalesi, Akliman; Sinop’un sayısız doğa harikasından yalnızca birkaçı. Bir zamanlar Sabahattin Ali dizelerine “Aldırma gönül, aldırma’’ sözleriyle konu olmuş Sinop Kalesi içindeki Sinop Cezaevi’nin büyülü atmosferinden bahsetmemek olmaz. Günümüzde turistik bir müze hâline getirilmiş Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin en ünlü cezaevi halen daha Sinop’a gidenlerin uğramadan dönmediği tarihî bir eser. 


Antikçağdan günümüze çok sayıda medeniyeti barındırmış, adeta bir açık müze olan kent, 7’den 70’e tüm ziyaretçilerinin hafızasında örnek bir şehir olarak yeralıyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...