Yeni yılda başarılı olmanın 10 ipucu

Düzenleyen:
Yeni yılda başarılı olmanın 10 ipucu

YAŞAM Haberleri

Hayatınızdaki problemleri bir kâğıda yazın, bunlara numara verin. Her birini tek tek yok edin. Bunun için de ilk yapmanız gereken kararlı olmak, hayır demeyi öğrenmek...

Canan ERASLAN

Ülke olarak çok zor günler yaşıyoruz. Biz etrafımızda yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak, elimizin yetebildiği kadar daha çok can gitmesin diye çabalarken, birileri “Siz kendi içinize bakın” dercesine saldırıyor. Hem de, bir veya ikisi değil, bütün terör örgütleri birleşip saldırıyor, canlar gidiyor, kalanlar yanıyor... Saldıranlar istiyor ki, biz içimize kapanalım, korkalım, normal hayattan kopalım. Peki onların istediklerini yapacak mıyız? Elbette hayır... İçimiz kan ağlasa da o kanlı örgütün istediğini yapmamak, daha ileri gitmek, daha çok büyümek, zayıflara el uzatmak için moralli olacağız, başaracağız.
“Neyi başaracağız” derseniz, “İstediğimiz şeyi” diye cevap verebilirim... İşimizde başarılı olmak, kendi hayatımızda sevmediğimiz şeyleri söküp atmakta başarılı olmak, kontrolü ele almayı sağlamak ve daha niceleri.
Başarmak için yeni yılın ilk günü başlangıç noktası olsun ve bunun yollarına dair ipuçlarını Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç’ten alalım.
- Şu ana kadar etrafınızdaki en başarılı kişi sizseniz, etrafınızı değiştirmenin zamanı gelmiştir. 2017 yılında sizi daha ileri getirecek bir ortama ihtiyaç duymalı ve ilerlemeye devam etmelisiniz. En başarılı kişi olmak, heyecanınızı eksiltmiş olabilir. Keşif zamanı.
- Erken kalkmak, güne dinç başlamak, daha başarılı olmak için önemli bir etken. Erken kalkamıyorsanız, geç uyuyorsunuz, gün boyu yorgun oluyorsunuz demektir. “Ama ben erken kalkıyorum” diyorsanız, 15 dakika daha erken kalkın.
- Bu yıl ‘hayır’ demeyi öğrenin. Zaman yönetiminin bence en etkili sırrı ‘hayır’ kelimesinden geçiyor. Hayır deyince insanları üzebilirsiniz, ama sonrasında siz üzülecekseniz, bu iyi bir seçenek olmaz. 
- Daha verimli olmak için spor yapın demek isterdim ama daha da önemlisi sağlıklı olmak için ne gerekiyorsa yapın. Bir beslenme uzmanıyla dost olmanın vakti geldi. Zaten bir dostunuz varsa onunla daha sık bir araya gelmelisiniz. 
- Başarısızlıklarınız siz onlara felaket gözüyle baktıkça derin birer başarısızlık olur. Başarısızlıklarınızı bir rehber ve basamak olarak kullanın, hatta onlara tepeden bakın. Tecrübeye inanın.
- Hayallerinizi gerçekleştirmek için bir ilham beklemeyin. Hayallerinizin başlı başına birer ilham olduğunu sakın unutmayın.
- Yeni yılda daha kibar ve centilmen olun. İnsana ve insanlığa sevgi dolu yaklaşın. Saygı insanlar için daha üst düzey bir ihtiyaçtır. Onlara önce bunu verin. Geri dönüşler müthiş olacak.
- Hayatınızdaki sorunları küçük parçalara ayırın ve yeni yılda bu parçaları tek tek planlı bir şekilde yok edin. İyi bir “sorun kontrol listesini” parçalamak, üzerini çizmek kadar zevkli bir şey olamaz. 
- Gelirinizi arttırmanızın en kolay yolu sermaye yapmaktır. Sermayeniz bilgi ise yeni yılda bol kitap okuyup, eğitimlere katılın. 
- Dâhi olmanın gerçek yüzünde çok çalışmak vardır. Ama çok çalışmak, çok koşuşturmak, meşgul olmak hiç değildir. ‘Yoğunum’ kelimesini çok kullanıyorsanız bir kere daha düşünün ve planlama yapın.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...