Yeni toprağa verilen kadının mezarını kazmaya çalıştı!

/ Kaynak: DHA
Yeni toprağa verilen kadının mezarını kazmaya çalıştı!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Kastamonu'da ikinci ayı vakası, yine bir mezar kazarken yakalandı. Ayının yeni toprağa verilen kadının mezarını kazmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Kastamonu'nun Ağlı İlçesi'nde bir ayının mezar kazıp içindeki cenazeyi çıkarmasının ardından, şimdi de Dokuzkat Köyü'nde başka bir ayının yeni toprağa verilen kadının mezarını kazmaya çalıştığı ortaya çıktı.Ayının belirlenmesi için mezarlığa fotokapan kuruldu.Kastamonu merkeze bağlı Dokuzkat Köyü'nde yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiren ve pazar günü toprağa verilen 85 yaşındaki Zehra T.'nin yakınları, dün sabah dua etmek için mezarlığa gittiklerinde mezarın bir bölümünün kazıldığını gördü. Durumun bildirilmesi üzerine jandarma ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri mezarda inceleme yaptı. Mezarın üzerinde ve etrafında ayıya ait ayak izleri saptandı. Ayının, mezarı kazmaya çalıştığı ancak cenazeyi çıkaramadığı belirlendi.Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Zehra T.'nin yanındaki başka bir yakınının mezar taşına ayının belirlenmesi için fotokapan kurdu. Tekrar mezara gelmesi halinde ayının fotokapanla görüntülenip belirleneceği, daha sonra da başka bir bölgeye nakli için çalışma yapılacağı bildirildi.
Köy Muhtarı Mustafa Güler, köyde ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi. Muhtar Güler, "Defin işlemi pazar günü olmuştu. Dün sabah yakınları geldiğinde mezarın bir bölümünün kazıldığını görmüşler. Biz de yetkililere konuyu ilettik ve diğer mezarın üzerine fotokapan kuruldu. İnşallah ayı kimseye zarar vermeden gerekli önlemler alınır" diye konuştu.
Ağlı'nın Yağlıca Mahallesi'nde geçen 25 Ekim'de ortaya çıkan olayda da 54 yaşındaki Halil Ü.'nün mezarını açan bir ayı cenazeyi parçalamaya çalışmıştı. Cenaze başka bir yerde açılan mezarda toprağa verilirken, ayı bölgeye konulan fotokapanla belirlenmiş ve başka bir yere nakli için çalışma başlatılmıştı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...