Yeni keşfedilen salyangoz yiyen yılana Leonardo DiCaprio 'özel birinin' adını verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni keşfedilen salyangoz yiyen yılana Leonardo DiCaprio 'özel birinin' adını verdi

YAŞAM Haberleri

Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, yeni keşfedilen yılan türüne özel birinin adını verdi. Araştırmacılar tarafından Panama ormanı yakınlarında yaşadığı tespit edilen ve nadir bulunan yılan türünün isimlendirilmesine ünlü aktör katkıda bulundu.

Amerikalı Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio aynı zamanda çevreci olarak da biliniyor. Ünlü aktör, Panama ormanı yakınlarında araştırmacılar tarafından keşfedilen yeni bir türe isim verme onurunu yaşadı. DiCaprio, salyangoz yiyen yılana, annesi Irmelin Indenbirken’in onuruna Simon irmelindicaprioae adını verdi. Ünlü aktör DiCaprio, ödül törenlerine annesi Irmelin Indenbirken ile katılıyor ve annesini başarılarının arkasındaki isim olarak gösteriyor.

BEŞ FARKLI TÜR KEŞFEDİLDİ

Leonardo DiCaprio’nun Simon irmelindicaprioaeadını verdiği yılan türünün son derece nadir olduğu ve Kolombiya'nın Pasifik kıyısı boyunca ve kuzeyde Panama'ya uzanan büyük ölçüde keşfedilmemiş, sık Chocó-Darién ormanının ağaçlarında yaşadığı açıklandı.

Öte yandan araştırmacılar, Ekvador, Kolombiya ve Panama'daki saha çalışmalarında dört tür daha keşfetti. Çalışmayı, Ekvadorlu biyolog Alejandro Arteaga ve Panamalı biyolog Abel Batista yürüttü.

Yeni keşfedilen türlere sevdiklerinin adını veren tek kişi DiCaprio değildi. Milyarder yatırımcı ve yaban hayatı savunucusu Brian Sheth de kızının adını salyangoz yiyen yılana ‘Sibon marleyae’ (Marley yılanı) olarak verdi. Araştırmacılara göre sıradışı kırmızı yeşil desenlere sahip olan bu yılan ise el değmemiş yağmur ormanlarında yaşıyor.

Üçüncü yılana, doğal hayatı koruma grubu Nature and Culture International'ın eski yönetim kurulu üyesi David Welborn'a ithafen salyangoz yiyen Welborn yılanı (Dipsas welborni) olarak adlandırıldı. Bu türün popülasyonunun Cordillera del Cóndor sıradağlarındaki ve daha yaygın şekilde Latin Amerika'daki altın ve bakır madenciliğinde yaşanan ani yükseliş nedeniyle azaldığı açıklandı.

Zengin biyoçeşitliliğe sahip ve karbon yutaklarıyla iklim kriziyle mücadelede hayati önem taşıyan, şimdiye kadar el değmemiş yağmur ormanlarının açık maden ocakları kurmak için zarar görmesiyle ağaçlarda yaşayan yılanlarla diğer nadir türlerin hayatı tehlikeye giriyor.

Yeni keşfedilen diğer iki tür ise, salyangoz yiyen canopy yılanı (Sibon canopy) ve vieira'nın salyangoz yiyen yılanı (Sibon vieirai) olarak adlandırıldı ve iki türün de nesli tükenme riskiyle karşı karşıya kaldığı açıklandı.

(Independent)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...