Yatacak yeri yok

Düzenleyen:
Yatacak yeri yok

YAŞAM Haberleri

Üniversiteli Özgecan’ı katleden Suphi Altındöken’in cenazesini anneannesinin köyü de kabul etmedi

Hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan’ın cezaevinde öldürülen katili Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi anneannesinin köyüne de alınmadı. Kocaköy Mahalle Muhtarı Rıfat Öcalan, cenazenin kadavra yapılmasını istedi. Muhtar Öcalan, “Kabul etmiyorum. Kilitledim mezarlığı, zorla açıp girecek halleri yok. Mezarlığa koymama yetkisine sahibim. Annesi bu köylü değil, annesinin büyükannesi bu köylü. Ben kabul etsem bile onu geri kepçe ile çıkarırlar” diye tepki gösterdi. Ailesinin katil Suphi Altındöken’i defnedecek mezarlık bulamaması, sosyal medya ile okur köşelerinde geniş yankı buldu. “Yatacak yeri yok sözü böyle birşeymiş” denildi. Suphi Altındöken’in annesi, “Oğlum öldü, niye gömdürmüyorsunuz? Çöpe mi atayım?” diyerek gözyaşı döktü. Özgecan’ın katilini öldüren Gültekin Alan’ın, memleketi Tokat’taki yakınları konuştu. ‘Suç makinesi’ olarak bilinen 50 yıla mahkûm 46 yaşındaki Gültekin Alan’ın kardeşi Tevfik Alan, “Ağabeyimle gurur duydum” dedi. Alan’ın amcası Taşkın Alan ise, “3 kızı var. Onlar gözünün önüne gelmiştir. O yüzden öldürmüştür” diye konuştu. Eski Bayrampaşa Cezaevi Savcısı Necati Özdemir ise, “Tabii ki cezayı veren hukuk olmalıydı. Özgecan’ın katilini öldüren kişi de bir mahkûm sonuç olarak. O, bir cezaevi geleneğini yerine getirmiş oldu. Bu gelenek sürer mi ? Biz ne kadar karşı çıkarsak çıkalım sürer. Silahın içeri sokulmasında güvenlik zafiyeti var” ifadelerini kullandı. Öte yandan,  Özgecan’ın katilinin öldürülmesi üzerine Adana’nın kalabalık bir alanında vatandaşlara çikolata dağıtıldığı öğrenildi. 

Altındöken’i vurup ölene kadar beklemiş

Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken’in cezaevinde vurulması ile ilgili ayrıntılar, ortaya çıkmaya başladı. 14 ay önce İzmir’den Adana’ya nakledilen ve ‘profesyonel tetikçi’ olarak bilinen Gültekin Alan’ın tabancayı tuvaletten aldığı, kapıdaki bir infaz koruma memurunun başına tabanca dayayarak, koğuşun kapısını açtırdığı, ardından Suphi ve babası Necmettin Altındöken’e kurşun yağdırdığı belirlendi. Alan’ın, infaz koruma memurunu rehin alıp, kapıyı açtırdıktan sonra Altındöken’leri vurmasının sadece 13 saniye sürdüğü belirlendi. Katil zanlısı Gültekin Alan’ın cinayetten sonra bir süre direnip vakit geçirdiği, sonra da silahı infaz koruma memurlarına verip teslim olduğu anlaşıldı. Gültekin Alan’ın cinayeti kendi inisiyatifiyle mi işlediği, yoksa bir başka kişi tarafından mı azmettirildiği araştırılıyor. 

Yatacak yeri yok

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...