Yarım asır sonra bir araya geldiler

Düzenleyen:
Yarım asır sonra bir araya geldiler

YAŞAM Haberleri

Eskişehir'de, o zamanki ismi Eskişehir Lisesi olan okuldan 1964 yılında mezun olan sınıf arkadaşları, tam 52 yıl sonra aynı sınıfta bir araya geldi.

Eski adı Eskişehir Lisesi olan Eskişehir Atatürk Lisesi, aynı sıralarda oturan sınıf arkadaşlarını yıllar sonra tekrar buluşturdu. 1964 yılında mezun olan 6 Fen/A sınıfı öğrencileri düzenledikleri buluşma ile yıllarca eğitim gördükleri, beraber ağlayıp beraber güldükleri sınıfta bir araya geldi. Yıllar önceki sıra düzeniyle sınıfa yerleşen ve aralarında akademisyen, mühendis, doktor, emekli de bulunan öğrenciler, okulda yaşadıkları tatlı anıları birbirleriyle paylaşıp eskileri yad etti. Türkiye'nin farklı yerlerinden buluşma için gelen eski arkadaşlar, anılarını hatırladıkça eğlenceli ve aynı zamanda duygusal dakikalar yaşadı.

"52 yıl sonra sınıf arkadaşları olarak toplandık"
Düzenlenen buluşma ile ilgili düşüncelerini dile getiren Azmi Kerman, uzun yıllar sonra aynı sıralarda bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Kerman, "Bizim dönemimizde burası Atatürk Lisesi değil Eskişehir Lisesiydi. Daha sonraki dönemde Atatürk Lisesi oldu. Atatürk Lisesi adını almasından dolayı çok mutluyuz. Bunu da belirtmek istiyorum. Eskişehir Lisesi, Türkiye’nin o zaman ve şimdi en köklü kurumlarından birisidir. Biz son sınıfa geldiğimizde 44 öğrenciydik. Tamamı üniversite sınavlarında başarılı oldu ve bugün Türkiye’nin dört bir tarafında çok ünlü bilim adamları kendi mesleklerinde uzman insanlar yetişti. 52 yıl sonra tekrar biz sınıf arkadaşları sınıfımızda toplandık. Tabi bu bizim için çok duygusal hem geçmişe yönelik hem geleceğe yönelik bir ruhsal fırtına oldu. Bazı arkadaşlarımız hayatlarını kaybetmişler. 7-8 taneye yakın arkadaşımız onları andık tabi onların hatıralarıyla yaşıyoruz. Bu buluşmamızı bundan sonra geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

"10 gündür bu heyecanı yaşıyorum"
Günlerdir buluşmadan dolayı heyecanlı olduğunu bildiren Prof. Dr. Kemal Pamukçu ise, "Çok mutlu olduk. 10 gündür bu heyecanı yaşamaktan doğru dürüst uyumuyoruz bile diyebiliriz. Ne kadar mutlu olduk ve arkadaşlarımızın çoğunu da görebilmekten ayrıca mutluyuz. En önemlisi de sınıfımız çok başarılı bir sınıftı. Mezunların hemen hepsi oldukça iyi yerlere girdi. Çok başarılı sonuçlar aldık o dönem için. O yüzden çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"52 yıl sonra aynı sıramda oturuyorum"
52 yıl sonra aynı sırasına oturan Avukat Figen Eriş ise şunları dile getirdi:
"Ben bu okul mezunu olmaktan bu sınıfta bu sıralarda bu arkadaşlarımla, bu kadar vefalı arkadaşlarımla birlikte okumuş olmaktan son derece mutluyum. Bugün 52 yıl sonra dile kolay aynı sıramda oturuyorum, burada oturuyordum ben. Bu sırada oturuyordum. Son derece hassas duygular yaşıyorum. Çok mutluyum. Böyle bir an böyle bir gün yaşadığım için."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...