Yardımcılar cep yakıyor

Düzenleyen:
Yardımcılar cep yakıyor

YAŞAM Haberleri

Çok düşük miktarlara mal edilen yardımcı kitapların fiyatları 30-40 lira gibi fahiş bir ücretten başlıyor.

İrfan Özfatura
Hükûmetin bir müdettir ders kitaplarını bedava dağıtıyor olması dar gelirli aileleri rahatlattı ancak okulların çocukların eline ilave listeler sıkıştırması velileri zor durumda bırakıyor. Çok düşük miktarlara mal edilen yardımcı kitapların fiyatları 30-40 lira gibi fahiş bir ücretten başlıyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Sahaflar Derneği Başkanı Adil Sarmusak, “Düşünün lise 2’inci sınıf kitaplarının tamamı 31 lira 10 kuruş. Ancak öğretmenlerin çocukları mecbur ettiği yardımcı kitapların her biri 30-40 liradan başlıyor. Vatandaşın aklına da Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı kitaplar kifayetsiz mi sorusu geliyor?” diye konuştu.
“Bizim üniversitelerimizde bu kadar akademisyen şu kadar profesör var da, bu kalitede bir kitap yazamıyorlar mı acaba?” diye soran Sarmusak şöyle devam etti: “Özel okullar ayrı alem, daha ilk sınıfta 400 liralık kitap isteniyor. Geçen bir arkadaş geldi. Kitapları komşulardan üç beş kuruş hesaplı bulduk, aldık. Okuldan ‘hayır’ demişler ‘bizden alacaksınız!’ Talebelere edebiyat derslerinde Halide Edip, Reşat Nuri, Falih Rıfkı gibi yazarların kitapları tavsiye ediliyor. Onların da telif haklarını bazı yayınevleri ele geçirmiş, ateş pahasına satıyor, esnemiyorlar asla. Büyük boy 600 küsur sayfa lüks kağıt özenli baskı Osmanlıca kitabı 25 lira, ufacık roman 39 lira. Memlekette yazar mı yok? Hayır illa bunlar olacak. İnanın veli geliyor, fiyat söylemeye utanıyoruz. Açıyoruz listeyi  ‘kendin bak’ deyip çekiliyoruz kenara.” 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...