Yaktığınız kalori kadar su içip form tutun

Düzenleyen:
Yaktığınız kalori kadar su içip form tutun

YAŞAM Haberleri

İlkbahar biterken, zayıflama ve spor konusunda en çok duyduğumuz beylik laflardan biri de, "Yaza formda girin" oluyor.

Neden? Kışın formda olmayalım mı? İdeal kilosunda beden yazın mı gerekli sadece? Tabii ki hayır... Bu slogan yazlık kıyafetleriyle görünümün 'hayati' önem taşıdığı kişiler için olabilir belki. Bu kesimin dışındakiler için ideal kilo var, iyi hissettiren kilo ve sağlıklı hayat var. Spor ise mutlu hissedilen kiloya ulaşmak için olduğu kadar, sağlıklı beden için de şart. Spor yaparken '...meli' ve '...malı' ile biten birçok tavsiye dinledik ama en önemlilerinden birisi su. Diyetisyen Canan Aksoy "Düzenli beslenip yeterince su içmezseniz zamanla vücudunuza zarar verirsiniz" diyor ve ekliyor: İster yürüyün, ister fitness yapın, isterseniz de futbol oynayın ama hayatınızın her döneminde mutlaka egzersiz yapın. Bol su içmeyi, uykunuzu düzenli tutmayı, sağlıklı beslenmeyi ihmal etmeyin. 

Su YOKSA yağlar kalır

¥ HER KALORİYE 1 MİLİLİTRE SU: Diyelim ki 1 saat yürüyüp 10 bin adım attınız; 500 kalori yakıyorsunuz. Bu durumda 500 mililitre yani yarım litre su için. Aksi halde kaslar erir, yağlar kalır.  

¥ SPORA AÇ GİTMEYİN: Egzersizlerden 1-1.5 saat kadar önce mutlaka karbonhidrat almaya çalışın. Kahvaltı sonrası egzersiz yapacaksanız, kahvaltınızda ekmek olsun. Kahvaltı öncesi ya da iş çıkışı spor yapacaksanız meyve, kuru meyve, süt ve yulaf kurtarıcı olabilir. Egzersiz sonrası protein önerilebilir.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...