"Yakalayabiliyorsanız yakalayın” dedi 20 dakika sonra yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
"Yakalayabiliyorsanız yakalayın” dedi 20 dakika sonra yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Trabzon’un Yomra ilçesinde farklı tarihlerde farklı evlerden hırsızlık yapan şahıslar kendilerine telefonla ulaşan jandarma ekiplerine “Hırsızlıkları biz yaptık, yakalayabiliyorsanız yakalayın” dedikten 20 dakika sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındılar.

Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Gülyurdu Mahallesinde geçtiğimiz Aralık ayında 7 farklı hırsızlık olayı meydana gelmesi üzerine Trabzon İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat, JASAT, SİBER ve Kriminal unsurlarından oluşan özel ekip kuruldu. Olayların oluş şekilleri, bölgede bulunan güvenlik kameraları ve araç kiralama şirketlerine ait kiralanan araç bilgileri çıkarılarak ayrıntılı şekilde çalışmalara başlatıldı. 

320 SAATLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Yomra ilçesinde geçen yıllarda yaşanan hırsızlık olayları ile benzerlik tespit edilmesi üzerine olay yeri parmak izleri alınarak tüm güvenlik kamera görüntüleri tek tek izlendi. 320 saatlik görüntü kayıtları incelenirken hurdacılar ve ikinci el eşya alım satımı yapan iş yerleri de takibe alındı. Yapılan incelemede hırsızların bölgeye aynı araçla giriş çıkış yaptığı tespit edildi.

ŞÜPHELİLER TESPİT EDİLDİ

Araç içindekilerin T.H. (42), ve M.H (35) olduğu tespit belirlenirken, şahısların kullanmış oldukları aracın olay tarihlerinden sonraki günlerde ikinci el eşya alım satım yerleri ve hurdacıların bulunduğu bölgede oldukları da kayıtlara geçti.  Tüm tespitler yapıldıktan sonra harekete geçen jandarma ekipleri şüphelilerin bulunduğu adreslere gitti.

“HIRSIZLIKLARI BİZ YAPTIK, YAKALAYABİLİYORSANIZ YAKALAYIN”

Adreslerinde olmamaları üzerine telefonla şahısları arayan jandarma ekiplerine hırsızlar “Hırsızlıkları biz yaptık, yakalayabiliyorsanız yakalayın’ diyerek telefonu kapattı. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri söz konusu şahısların yerlerini cep telefonu sinyallerinden belirleyerek “Yakalayabiliyorsanız  yakalayın” sözlerinden 20 dakika sonra saklandıkları yerden kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

20 DAKİKA SONRA YAKALANDILAR

Öte yandan şahısların çaldıkları eşyalar gizledikleri yer tespit edilerek el konulurken, çalınan malzemeler arasında televizyondan kömür sobasına, çim biçme ve teleferik motorundan güvenlik kamerasına kadar çok sayıda çalıntı malzeme olması dikkat çekti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...