Yağmur sona erdi, sırada kar var

Düzenleyen:
Yağmur sona erdi, sırada kar var

YAŞAM Haberleri

Yurdu etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağış hayatı felç etti. Birçok ilde evleri ve iş yerlerini su bastı, vatandaşlar mahsur kaldı. Yollar âdeta dere yatağına döndü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağmur şeklinde etkili olan yağışların, bugünden itibaren iç kesimlerde kar yağışına dönüşebileceğini duyurdu.

Kurak bir dönem geçiren Türkiye, kasım ayının sonunda yağmur ve karla buluştu. Meteorolojiden yapılan açıklamada, yurt genelinde şiddetini artırarak devam eden yağışların yerini karın alacağını duyurdu. Bu açıklamadan hemen sonra Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ve ani sıcaklık düşüşü ile birlikte Trakya beyaza büründü. Kar kalınlığının bugünden itibaren özellikle Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun doğusunda 10-20 cm, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde ise yer yer 30 cm olması bekleniyor. 

İzmir: Kent genelinde 2 gündür süren yağış nedeniyle metrekareye ortalama 85 kilogram yağmur düştü. Bazı ev ve iş yerlerinde yaşanan ani su baskınları hayatı olumsuz etkiledi. En fazla yağış miktarı, kentin merkez ilçeleri arasında Buca’da ölçüldü. İzmirde yarından itibaren hava sıcaklığında 6 ila10 derece azalma bekleniyor. 

Zonguldak: Önceki gece saatlerinde başlayan yağmur ve fırtına gün boyu devam etti. Balıkçı tekneleri limana sığınırken açıkta bekleyen iki gemi beşik gibi sallandı. Sıcaklıkların 3 ila 5 dereceye kadar düşmesi tahmin edilirken hafta boyunca sağanak yağış etkili olacak.

Aydın: Kuşadası’nda etkili olan sağanak yağış, sokak ve caddelerde su birikintileri oluşturdu. Kuşadası’nın Söke ve Selçuk ilçeleriyle bağlantısını sağlayan çevre yolu ve şehir merkezindeki Kervansaray önü, Atatürk ve İnönü bulvarları, Sahil Yolu ile İkiçeşmelik Mahallesi’ndeki yollarda biriken sular, trafiğin aksamasına sebep oldu. Ayrıca ilçe merkezinde bir süre elektrik kesintisi yaşandı.

Manisa: Turgutlu’da elektrik hatlarının yer altına alınması için sokaklarda açılan çukurun yakınından geçen öğrenci servisi, aşırı yağışın gevşettiği toprağın kayması sebebiyle devrildi. Yaralananın olmadığı kazanın ardından vatandaşların araçtan çıkardığı öğrenciler, başka bir servis aracıyla okula gönderildi.

Balıkesir: Ayvalık’da, dün geceden beri etkili olan kuvvetli yağış su baskınlarına neden oldu. Ev ve iş yerlerinde ağır hasar meydana geldi. Mahsur kalan vatandaşlar tahliye edildi. AFAD ekiplerinin kentte çalışmaları devam ediyor.

Bartın: Amasra’da gece saatlerinde başlayan fırtına ve yağmur, gün boyunca şiddetini arttırarak devam etti. Bartında’da Zonguldak’ta olduğu gibi fırtınaya denizde yakalanan gemi ve balıkçı tekneleri limanlara sığındı. Şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar Amasra Limanı mendireklerini aşarak limana sığınan balıkçı gemilerine kadar ulaştı. Demirleyen yük ve balıkçı gemilerinin yağışlı hava ve fırtınanın sona ereceği Perşembe gününe kadar limanda kalmaları bekleniyor. 
Yağmur sona erdi, sırada kar var
İZMİR’İ YİNE SU BASTI
Ege’nin incisi İzmir’de etkili olan sağanak yağış sebebiyle yollarda su birikintileri oluşurken, ördekler suyun tadını çıkardı.

Yağmur sona erdi, sırada kar var
ÇÖL BEMBEYAZ
Suudi Arabistan’da kasım ayında çöle kar yağdı. Ülkenin kuzeybatı ve orta kesimlerinde hava sıcaklıkları 20 derecelerden eksi 3’e kadar düştü. Bu anı kaçırmak istemeyen vatandaşlar araçlarına binerek, karın kapladığı çölde yürüyüşe çıktı. Suudi Arabistan’daki kar yağışı sosyal medyada günün olayı oldu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...