Van ve Hakkari'de kepenkler açılmadı

/ Kaynak: DHA
Van ve Hakkari'de kepenkler açılmadı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Van, Hakkari ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli İlçesi'nde bugün de kepenkler açılmadı.

Yüksekova'da bir okul ile Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü ve yanındaki 4 katlı kız yurdu, Şemdinli İlçesi'nde ise, bir okul göstericiler tarafından atılan molotof kokteyleri ile yakıldı.Van'ın Çatak, Başkale; Bitlis'in Tatvan, Hizan ile Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerindeki olaylar gece geç saatlere kadar sokak aralarında sürdü. Van ve Hakkari ile birçok ilçede çok salıda işyeri, bazı banka şubeleri ateşe verilip, tahrip edilirken, Bitlis'in Hizan İlçesi'nde dün saat 19.00'da ilan edilen 'Sokağa çıkma yasağı' nbsp;saat 21.30'da sona erdi.
Olayların gece boyunca sokak aralarında ve bazı caddelerde durmadığı Van, Hakkari ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da bugün de kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczane dışında işyerlerinin kapalı olduğu kent merkezi ve ilçelerde polisin aldığı güvenlik önlemleri sürdürüldü.
Yükseova İlçesi'nde dün gece bir grup gösterici, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet ilkokulu ve ortaokulu ile Yeni Mahalle'de bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait bina ile yanında bulunan 4 katlı kız yurdunu, Şemdinli İlçesi'nde ise Beşevler Mahallesi'nde bulunan Yavuz Sultan Selim İlk ve Ortaokulu atılan molotoflarla yakıldı. Binalarda büyük zarar meydana geldi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...