Vali Lekesiz, Çökek yaylasını inceledi

/ Kaynak: CHA
Vali Lekesiz, Çökek yaylasını inceledi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, sel ve göçükte 5 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralandığı Dörtyol ilçesine bağlı Çökek yaylasına helikopterle giderek incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, sel ve göçükte 5 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralandığı Dörtyol ilçesine bağlı Çökek yaylasına helikopterle giderek incelemelerde bulundu. Vali M. Celalettin Lekesiz'e AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ve askeri yetkililer eşlik etti. Vali Lekesiz, göçük ve sel felaketinde 5 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığını hatırlatarak, "Ölenleri geri getirmek mümkün değil, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Zarar gören vatandaşlarımızın yaraları en kısa sürede sarılacak." dedi. nbsp;Havanın normale dönmesi ve güneşin açması ile birlikte Çökek yaylasında ortaya çıkan felaketin izlerinin boyutu da ortaya çıktı. Yaylada, birçok ev otomobil heyelanda zarar görürken, bazı araçlar çamur içinde kaldı. Heyelandan dolayı kapanan yollar ise iş makineleriyle açılmaya çalışılıyor. Yayla sakinleri, gece sahura kalktıklarını, şiddetle başlayan yağmur sularının sele dönüştüğünü anlattı. Sahurdan sonra bastıran şiddetli yağışların sele dönüştüğü yaylada, kurtarma çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Çalışmalara katılan AFAD ekipleri, yaralıları ve cesetleri sel bölgesinden çıkartarak askeri helikopterlere ulaştırdı.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...