Üzerine helikopterden su dökülmüştü! İmam o anları anlattı

Düzenleyen:
Üzerine helikopterden su dökülmüştü! İmam o anları anlattı

YAŞAM Haberleri

​Muğla'da orman yangınını söndürme çalışmalarına gönüllü destek verirken helikopterden bırakılan su üzerine gelen imam Eşref Aşkan, yaşadıklarını anlattı.

Seydikemer'deki orman yangınlarına havadan yapılan müdahaleler sırasında helikopterden atılan su, çalışmalara gönüllü olarak katılan Eşref Aşkan'ın üzerine düştü. Aşkan, olaydan yara almadan kurtulurken o anlara ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler tebessüm ettirirken Seydikemer ilçesi Kayadibi Mahallesi Orta Camii'nin imam hatibi olan Aşkan yaşanılanları anlattı. Eşref Aşkan, şunları dedi: Yangını duyar duymaz müftülük çalışanlarıyla bölgeye gittik. Özellikle yangının bulunduğu alanın 150 metre aşağısında yerleşim yerleri vardı. Kim olsa bizim yaptığımızı yapardı. Alevlerin evlere ulaşmaması için mücadele ettik. Yangına çok yakındık. Bu sırada helikopterin alevleri söndürmek için bıraktığı su üstüme geldi. Yarım gün izin aldım. Yine çalışmaya devam ettim. Orada sessiz canların yanması çok acı bir andı. Orada yangın yerinde dualar ettik, bir an önce acı olaydan kurtulmak için dua ettik. Gayretle elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık.




 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...