Uzaydan atladı!

- Güncelleme:
Uzaydan atladı!

Yaşam Haberleri

Yüksekten yaptığı atlayışlarla tanınan Avusturyalı maceraperest Felix Baumgartner, bu kez 22 kilometre yükseklikten atladı. Baumgartner, ABD'de New Mexico'daki Roswell'den balonla havaya yükseldi ve bir kapsülden aşağıya atladı.

Avusturyalı maceraperest Felix Baumgartner, saatte 570 kilometre hızla, 8 dakikada yere indi. Avusturyalı maceraperest, bu yaz 37 kilometreden atlayarak dünya rekorunu kırmaya çalışacak. Dünya rekoru 31 kilometre. nbsp;
Baumgartner, ABD'de New Mexico'daki Roswell'den balonla havaya yükseldi ve bir kapsülden aşağıya atladı. Son derece süratle yere doğru hareket eden maceraperest, paraşütle yere güvenli bir iniş yaptı. Atlayış sırasında kapsül, özel kıyafet ve diğer sistemlerin test edildiği, her şeyin planlandığı üzere seyrettiği bildirildi. Bu kadar yüksek mesafeden atlayıp başarıyla iniş yapan 3. kişi olan Baumgartner, "Şimdi başarılı küçük bir grubun arasına girdim. Yazın birinciliği elde etmek istiyorum" dedi.

İŞTE O ATLAYIŞ

#

#

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...