Uzay üssü gibi hastane

/ Kaynak: İHA
Uzay üssü gibi hastane

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yıllardır Taksim'de hizmet veren hastane Gaziosmanpaşa'da yeni inşa edilen binaya taşınacak.

Yıllardır Taksim'de hizmet veren hastane Gaziosmanpaşa'da yeni inşa edilen binaya taşınacak. Taşınma için hummalı bir çalışmanın devam ettiği hastanede yoğun bakım da dahil 300 yatak bulunuyor.Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin cuma günü taşınacağı Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapıları basın mensuplarına açıldı. Hummalı bir çalışmanın devam ettiği hastanede yoğun bakım da dahil 300 yatak bulunuyor. Taksim'deki hastanede bir odaya 8 kişi düşerken, yeni hastanede her vatandaşa bir oda düşüyor. Hastaların konforunun da düşünüldüğü yeni hastanedeki odalarda televizyon, mini buzdolabı, gardrop, tuvalet ve banyo bulunuyor. Taksim'deki hastanede çocuk polikliniği bulunmamasına rağmen yeni hastanede çocuk polikliniği vatandaşların hizmetine sunuluyor. İlk olarak 30 Eylül'de hasta kabul etmeye başlayacak olan Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi, Kurban Bayramı sonrası ilk mesaide tam anlamıyla vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.
ÇALIŞANLARDAN EYLEM
Taksim İlk yardım Hastanesi'nin Gaziosmanpaşa'da hizmet verecek olması SES'e üye bir grup hastane çalışanı tarafından hastane önünde protesto edildi. Taksim İlk Yardım Hastanesi önünde gerçekleşen eyleme SES üyelerinin yanı sıra BDP Milletvekili Levent Tüzel de katıldı.
Taksim İlk Yardım Hastanesi yöneticisi Dr. Cihangir Tayfur, Taksim İlk Yardım'ın yerine yeni yapılacak hastanenin projesinin çizildiğini belirterek, "Kültür Tabiatları Varlıkları Korumu Kurulu'na onaya gönderildi. İnşallah burada 50 bin metrekare içerisinde 250 yataklı bir hastane olacak" dedi. Tayfur, hastanenin Taksim Gezi Parkı olaylarına destek verdiği için kapatıldığı yönündeki iddialara ilişkin ise, "Sağlık hizmeti verirken bir taraf tutmamız söz konusu değil" diye konuştu. nbsp;
Tayfur, "Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldukça itibarlı bir hastane. Geçmişi olan halkın beğenisini kazanan ve hizmetler veren bir hastane. Fakat hastane binaları günümüzün modern sağlık hizmeti anlayışına çok uygun değil. Odalarımız 8 kişilik koğuşlar halinde. 8 kişilik koğuşlarda 8 de refakatçi olduğunu düşündüğünüzde, 16 kişinin birlikte geceyi gündüzü beraber geçirdiği ve koridorda da bir kadın ve erkek tuvaletinin olduğu fiziki şartlardan bahsediyoruz. Hastanın kaliteli sağlık hizmeti alması açısından buranın artık ömrünün tamamlandığını söyleyebiliriz" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...