Ütüdeki kireç canınızı sıkmasın

Ütüdeki kireç  canınızı sıkmasın

YAŞAM Haberleri

Evimizde en çok kullandığımız küçük ev aletlerinden biri şüphesiz ütüdür. Ancak ütü ne kadar kaliteli olursa olsun zamanla kullanılan su sebebiyle performansı düşmektedir. Bunun da genellikle ilk sebebi ütüde biriken kireçtir. Kireç tabakasından kurtulmak için mutfağınızdaki doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz.

DUYGU YILMAZ

Limon tuzu: Ütüye koyacağınız suyu limon tuzu ekleyerek kaynatın. Sonra bu kaynar suyu ütünüzün haznesine koyun. Daha sonra ütünüzü normal şekilde çalıştırarak, buhar işlevi ile limon tuzunun gözeneklere ulaşmasını sağlayın.

Sirkenin gücü: Ütünüzü de sirkenin gücüne emanet edebilirsiniz. Eşit oranda beyaz sirke ve suyu karıştırarak ütünüzün su haznesini doldurun. Çalıştırdığınızda bir süre sonra kireçlerin çözüldüğüne şahit olacaksınız. Birkaç defa buhar işlemi yapıp ütünüzü kapatın ve kalan suyu dökün. Ancak her şeyden önce ütünüzün kullanım talimatlarına uyarak kullanmalısınız.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...