Üstün zekalı çocuklar için okul yapılıyor

/ Kaynak: CHA
Üstün zekalı çocuklar için okul yapılıyor

YAŞAM Haberleri  / CHA

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Ticaret Borsası (ATB) işbirliğiyle üstün zekalı öğrencilerin eğitim göreceği okul yapılacak

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Ticaret Borsası (ATB) işbirliğiyle yapılacak, üstün zekalı öğrencilerin eğitim göreceği Aydın Bilim ve Sanat Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Aydın'ın üstün zekalı öğrencilerinin eğitiminde geciktiğini, bugün atılan temelle bunu telafi edeceklerini belirten Valisi Kerem Al, "Has bahçemizin gülleri olan çocuklarımızı iyi yetiştirmek için çalışacağız." dedi. Tamamlandığında 2 milyon liraya mal olacak, altı katlı ve 370 metrekare alanlı merkezin temel atma töreninde konuşan Vali Al, yatırımlarla Aydın'da eğitimin yukarı doğru ivme kazandığını söyledi: "Kitle eğitimine önem verdiğimiz gibi seçkinlerin eğitimini de önemseyeceğiz. Kitle eğitiminin yanında, üstün yetenekli çocuklarımızı da iyi yetiştirmeliyiz." Sayıları az olan üstün zekalı çocukların, avantajlı durumlardan istifade edemedikleri için zamanla yeteneklerini kaybettiğini vurgulayan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ise, "Aydın'da böyle bir kurum, bizim için önemli bir kazanımdır. İçinde bulunduğumuz toplumda en büyük zenginlik, donanımlı insan gücüdür. Geleceğimiz olan çocuklarımızın başarılarına büyük katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu. Fatih Mahallesi, Çine Caddesi'nde yapılacak Aydın Bilim ve Sanat Merkezi'ne destek veren herkese teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de inşaatın 240 günde tamamlanacağını söyledi. Merkezde, ilde bulunan 102 üstün zekalı öğrenciden sınavda başarılı olanlar eğitim görecek. Okul öncesi çocuklar tam gün, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ise okuldan sonra buraya gelecek. Merkezde fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar, matematik, elektrik ve elektronik laboratuvarları, bireysel ve grup çalışma salonları, kültür ve sanat odaları yer alacak.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...