Umursamaz gençler aşılamayı yavaşlattı

Umursamaz gençler aşılamayı yavaşlattı

YAŞAM Haberleri

18 yaş üstü nüfusun tamamına aşı randevusu açılmasına rağmen, aşı yaptıranların sayısı geçen haftaya göre düştü.

Haber Merkezi ANKARA

Aşı tedariki ile ilgili problemlerin giderilmesinden sonra Türkiye’de geçen hafta günlük aşı uygulamasında rekor üstüne rekor kırmıştı. Günlük yapılan aşı dozu sayısı bir buçuk milyonu aşmıştı. Aşı yapılacak yaş grupları bu hafta genişlemesine rağmen, bu oranda düşüş yaşandı. Uzmanlar bunun sebebinin ‘yaş düştükçe, aşı duyarsızlığının artmasından’ kaynaklandığını dile getirdi. Uzmanlar, gençlerdeki maske duyarsızlığının aşıda da devam ettiğini söyledi.


GENÇLER SINAVI BEKLİYOR
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın "Devletin iyi bir sayıda aşı teminine rağmen; arzu edilen seviyede olmamasını şöyle izah edebiliriz: Yaş grupları ilk açıldığında, yüksek arzulu bir kitle oluyor ve yoğun bir şekilde aşı yapılıyor. Sonra normal seviyesine iniyor. 18 yaş üstüne açıldı ama üniversite sınavı var, tahminim hafta başında bu yaş grubunda bir yoğunluk yaşanacak. Pazartesi ve salı yine yüksek aşılama olur "dedi.

AŞI KARŞITLIĞI DEĞİL TEDİRGİNLİĞİ
Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı olan Aydın, sonra yeniden bir düşme yaşanacağını belirterek şunları dile getirdi: Buna aşı karşıtlığı diyemeyiz. Bu aşı tedirginliği ve duyarsızlığı olarak tarif edilebilir. Buna karşı çeşitli teşvik edici kampanyalar olabilir, yerinde aşı uygulamaları artırılabilir. OSB’lerde ve bazı AVM’lerdeki yerinde aşı uygulaması, büyükşehirlerin kalabalık meydanlarına da taşınabilir. Eğer aşı duyarsızlığı yüksek olursa maskeleri atmak da hayal olarak kalabilir.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...