Umreden dönenler içeride yakınları dışarıda...

Umreden dönenler içeride yakınları dışarıda...

YAŞAM Haberleri

Diyanet işleri Başkanlığı 27 Şubat’tan itibaren umre çıkışlarını durdurdu. Bu süreçte orada olanlar da geri getirilmeye başlandı.

20-30 günlük umre turlarıyla Suudi Arabistan’da bulunanların dönüşleri erkene alındı. Türkiye’ye gelen kafilelerin ilk kontrolleri havalimanlarında yapıldı. Ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleştirildi. Bu işlem 16 şehirde gerçekleştirildi. Ailelileri gözetim altında tutulanlar, yurtlara eşya götürdü. Konya’da yaşayan Durmuş Ali Ezer “Oğlum, kızınım, gelinim ve iki torunum Umreden geldi. Torunumun biri 1, diğeri 17 yaşında. Onlara eşya getirdik. Sağlık Bakanlığı doğru bir karar aldı. İki hafta sabredeceğiz” dedi.  Bu arada 178 yolcunun bulunduğu uçak, dün Sivas’a inecekken Isparta’ya yönlendirildi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...