Uludağ'ın etekleri yandı

/ Kaynak: İHA
Uludağ'ın etekleri yandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Uludağ'ın eteklerinde ormanlık ve kestanelik alanda 4 noktadan başlayan yangın, helikopter ve itfaiye ekiplerinin çabasıyla söndürüldü.

Uludağ'ın eteklerindeki 700 yıllık tarihi Cumalıkızık köyünün üstündeki ormanlık ve kestanelik alanda 4 noktadan başlayan yangın, helikopter ve itfaiye ekiplerinin çabasıyla söndürüldü. Edinilen bilgiye göre merkez Yıldırım ilçesine bağlı tarihi Cumalıkızık köyünün üst kısmında bulunan Göldağlar mevkiinde gece yarısı yangın çıktı. Çam ve kestane ağaçlarının yandığını gören köy sakinleri durumu jandarmaya bildirdi. nbsp;Olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangının kısa sürede yayılması nedeniyle bölgeye havadan helikopterle destek verildi. Sabahın ilk ışıklarıyla orman helikopteri defalarca sorti yaparak alevleri bastırdı. 2 hektarlık alanda çam ve kestane ağaçlarını kül eden yangında bir dağ evi de kullanılmaz hale geldi. nbsp;Ormanın bölüm bölüm yandığını ve dört noktada yangın çıktığını anlatan Cumalıkızık Muhtarı Ahmet Kuş, "Her sezon böyle olaylar yaşanıyor. Arazi açmak için mi yakıyorlar, başka maksatla mı yakıyorlar bilemiyoruz. Jandarma delil toplayarak yangının çıkış sebebi ve sorumluları hakkında soruşturma başlattı" dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...