Ukraynalı Tetianna Hakkâri’ye gelin oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukraynalı Tetianna Hakkâri’ye gelin oluyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ukraynalı Tetianna Panchenko ile Yüksekovalı Diş Doktoru Şıkak Beşer, savaş nedeniyle 3 aydır erteledikleri nişan törenlerini Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirdiler.

Dnipro kentinde yaşayan bankacı Tetianna Panchenko (24), Yüksekovalı Diş Doktoru Şıkak Beşer (29) ile 3 aydır Ukrayna-Rusya savaşı yüzünden erteledikleri nişan törenlerini Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirdi. Ukranyalı Tetianna Panchenko, çektiği halayla da kısa sürede Yüksekova kültürüne ayak uydurdu.

"YÜKSEKOVA'YI ÇOK SEVDİM"

Ülkesinde yapamadığı nişanını Yüksekova’da yaptığını belirten Tetianna "Üç sene önce tanıştık. Savaş yüzünden nişan törenimizi erteledik. Savaş bitince hem Ukrayna’da hem de Yüksekova’da düğün yapacağız. Yüksekova’yı çok sevdim. Özellikle dağları ve doğası beni kendine hayran bıraktı" dedi.

Damadın babası Onbaşılar Muhtarı Pervizhan Beşer de Ukrayna’dan gelin getirdiği için çok mutlu olduğunu belirterek "Gelinim sebebiyle tüm Ukraynalılar akrabam oldu. Ukrayna’ya atılan her kurşun sanki bana atılıyor gibi" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...